Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasibaigus karalienės Elizabeth II valdymui žmonės soste nori matyti visai ne jos sūnų princą Charlesą

Visuomenė nori, kad karalienei Elizabeth II baigus valdyti, jos sostas atitektų ne princui Charlesui, o monarchės anūkui, atskleidė apklausa.
Britų karališkoji šeima
Britų karališkoji šeima / „Scanpix“ nuotr.

Kembridžo hercogas pelnė beveik pusę apklausoje dalyvavusių žmonių simpatijų – net 47 proc. jų kitu šalies valdovu nori matyti Elizabeth II anūką princą Williamą.

Tuo tarpu princas Charlesas, kuris ir turėtų sėsti į sostą po Elizabeth II, nesulaukė net trečdalio visų respodentų balsų (27 proc.), nepaisant to, kad per pastaruosius du dešimtmečius itin stengtasi pagerinti jo viešą įvaizdį, rašo Mirror.co.uk.

Tiesa, jaunesni apklausos dalyviai karaliaus vietoje norėtų matyti ne princus Charlesą ar Williamą, o pastarojo jaunesnį brolį princą Harry, nors pusė respondetų – 51 proc. – mano, kad Harry, drauge su žmona Meghan, pakenkė monarchijos reputacijai.

Apklausoje, kurią atliko „Deltapoll“, dalyvavo 1590 žmonių. Duomenys, atspindintys suaugusiųjų britų populiaciją, nelabai patiks karališkajai šeimai, kuri po 1996 m. įvykusių princo Charleso ir princesės Dianos skyrybų bei tragiškos jos žūties 1997 m. stengėsi pakeisti jo sumenkusį įvaizdį.

Be to, tik 40 proc. respondentų mano, kad soste iki pat mirties turėtų likti balandžio 21 d. 95-ą gimtadienį minėsianti Elizabeth II.

Penktadalis apklaustųjų teigia, jog vis dar geros sveikatos karalienė turėtų pasitraukti, lyginant su beveik trečdaliu (27 proc.), išreiškusių nuomonę, kad sostą apleisti Elizabeth II turėtų tik suprastėjus sveikatai.

Jei būtų galima pasirinkti, kas turėtų užimti jos vietą, apklausos dalyviai jame norėtų matyti princą Williamą. Jo tėvas princas Charlesas užėmė antrą vietą kandidatų į Anglijos valdovo sostą sąraše.

Respondentai, kurių amžius nuo 25 iki 40 metų, antrą vietą skyrė princui Harry. Daugiausiai balsų šiuo metu JAV gyvenantis princas sulaukė iš jaunesnių apklausos dalyvių (nuo 18 iki 24 metų amžiaus) – 23 proc. jų karaliumi norėtų matyti princą Harry, o princui Williamui sostą skirti norėtų 22 proc. minėto amžiaus žmonių.

„Ši apklausa atskleidžia, kad žmonėms neberūpi paveldėjimo sistema, jie nori pasirinkimo. Didžiulis atotrūkis tarp kartų tik įrodo, kaip stipriai jie (karališkoji šeima – red. past.) atsilieka nuo modernaus požiūrio“, – teigė apklausos sudarytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius