Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paskutinės princo Philipo savaitės: emocingas Charleso vizitas ligoninėje ir laikas su karaliene

Balandžio 9-oji britams įsimins dėl karališkosios šeimos nario netekties – šią dieną mirė 99-erių sulaukęs princas Philipas. Paskutinėmis savo gyvenimo savaitėmis princas viešumoje nesirodė, tačiau paskutinį kartą visuomenė jį pamatė kovo 16 d., kai vyras buvo išleistas iš Londono centre esančios ligoninės.
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, prieš mėnesį ligoninėje princą Philipą aplankė jo sūnus Charlesas. Ir panašu, susitikimas buvo emocingas, nes iš pastato princas išėjo ašarodamas, rašo Dailymail.co.uk.

King Edward VII ligoninėje princas atsidūrė vasario mėnesį, kai pasijuto prastai. Asmeninis gydytojas patarė jam atsargumo dėlei vykti į ligoninę. Taip pat buvo rašoma, kad ne kokia savijauta princas Philipas skundėsi kelias dienas.

Galiausiai, po keturias savaites trukusio gydymo ir sėkmingos širdies procedūros, kovo 16 d. princas Philipas buvo parvežtas atgal į Vindzoro pilį. Savo paskutines savaites jis čia ir praleido, tad smalsuolių akys jo daugiau nebematė.

„Scanpix“/AP nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Charlesas
„Scanpix“/AP nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Charlesas

Per tą laiką teritorijoje buvo galima pamatyti tik princo Charleso ir karalienės Elizabeth II pasivaikščiojimą. Šios akimirkos nuotrauka buvo padaryta kovo 23 d., tačiau oficialiame karališkosios šeimos puslapyje atsidūrė per Didįjį penktadienį. Be to, karalienė Šv. Velykų savaitgalį praleido Vindzoro pilyje, tad tikėtina, kad kartu su princu Philipu.

Tuo metu pilyje buvęs 99-erių Edinburgo kunigaikštis trokšto atsikratyti kasdienybės, kuri buvo įprasta karališkosios šeimos nario gyvenimui. Nepaisant savo prastos savijautos, princas Philipas stengėsi pats pasirūpinti savimi, rašoma Dailymail.co.uk.

Pavyzdžiui, bandė apsivilkti marškinius, megztinį, mautis kelnes ir apsiauti batus. O kai jautėsi pakankamai gerai, kad išeitų iš savo kambario, jis atsisakė dėvėti klausos aparatą ir atšaukė 7.30 val. arbatą į lovą. Ir viskas dėl to, kad galėtų papietauti su karaliene.

Kaip rašo Dailymail.co.uk, kartą numetęs savo skaitymo akinius ir darbuotojui puolus juos kelti, princas pasakė, kad juos pakels pats. Šaltinis taip pat sakė, kad per pastarąsias savaites jis buvo „ramesnis ir tylesnis“. Laisvam judėjimui jis naudojo lazdą, kartais tekdavo stumti ir vežimėlį, kurio princas nemėgo.

Vida Press nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
Vida Press nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas

„Kai jis pirmą kartą pasirodė privačiuose kambariuose, jis sušuko: „Išimk tą kruviną daiktą iš mano akių!“ – kalbėjo šaltinis.

Nors didžiąją dalį dienos princas Philipas miegodavo, tačiau vis tiek stengėsi kuo daugiau laiko praleisti su karaliene Elizabeth II. Dienomis, kai jautėsi geriau, jis mėgo sėdėti apsiklojęs antklode verandoje. Taip pat rašoma, kad jam patiko skaityti, rašyti laiškus, o per paskutines savaites su artimaisiais kalbėjosi ir telefonu.

„Grįžęs į Vindzorą jis pasakė, kad negrįš į jokią ligoninę“, – pridūrė šaltinis.

Beje, nepaisant asmeninės suirutės, į kurią įėjo Meghan Markle ir princo Harry interviu bei princo Philipo buvimas ligoninėje, karalienė ir toliau vykdė savo pareigas, daugiausia tai darė vaizdo skambučiais.

Paskutinį kartą viešumoje ji pasirodė kovo 31-ąją, kai šventė Australijos karališkųjų oro pajėgų šimtmetį.

Tačiau dėl princo Philipo mirties, kuri buvo paskelbta balandžio 9 d., bus atšaukti visi susitikimai ir sustabdyti karališkojo pritarimo priimamiems įstatymams prašymas, karalienės dėmesio reikalaujantys valstybės reikalai.

„Su giliu sielvartu Jos Didenybė karalienė praneša apie mylimo vyro, Jo Karališkosios Didenybės, princo Philipo, Edinburgo hercogo mirtį. Jo Karališkosios Didenybės gyvybė užgeso ramiai šį rytą Vindzoro pilyje.

Artimiausiu metu bus paviešinti kiti pranešimai. Karališkoji šeima gedi drauge su žmonėmis visame pasaulyje“, – rašoma oficialiame britų karališkosios šeimos tinklalapyje.

Po šio gedulo periodo Elizabeth II pradės dar vieną oficialų 30 dienų trukmės karališkąjį gedulą, rašo Dailymail.co.uk., po kurio karalienė turės grįžti prie vadovavimo šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius