Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pink Floyd“ lyderio gitarų kolekcija parduota aukcione už 21,5 mln. dolerių

Niujorke penktadienį surengtose varžytynėse už rekordinę 21,5 mln. dolerių (18,9 mln. eurų) sumą buvo parduota vieno iš legendinės roko grupės „Pink Floyd“ lyderių Davido Gilmouro gitarų kolekcija, pranešė aukciono namai „Christie's“.
Davido Gilmouro gitarų kolekcijos aukciono akimirka
Davido Gilmouro gitarų kolekcijos aukciono akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Vienas iš parduotų daiktų yra labiausiai kultine laikoma gitara „The Black Stat“, kuria D.Gilmouras grojo įrašant albumus „The Dark Side of the Moon“ (1973), „Wish You Were Here“ (1975), „Animals“ (1977) ir „The Wall“ (1979). Šis instrumentas buvo parduotas beveik už 4 mln. dolerių (3,5 mln. eurų).

Be to, už 1 mln. dolerių (880 tūkst. eurų) buvo parduota akustinė gitara „Gilmour's Martin D-35“, kuri skamba dainų „Wish You Were Here“ ir „Shine On You Crazy Diamond“ įrašuose. Pasak aukciono namų, ši gitara parduota už rekordinę sumą. Iki šiol brangiausiai aukcione parduota gitara buvo Erico Claptono (Eriko Klaptono) instrumentas.

„Scanpix“ nuotr./Davido Gilmouro gitarų kolekcijos aukciono akimirka
„Scanpix“ nuotr./Davido Gilmouro gitarų kolekcijos aukciono akimirka

1954 metais pagaminta D.Gilmouro gitara „Fender Stratocaster“ buvo parduota už 1,8 mln. dolerių (1,6 mln. eurų), o 1958-ųjų gamybos instrumentas „Gretsch White Penguin“ – už 447 tūkst. dolerių (392 tūkst. eurų).

Anot „Christie's“, šios varžytinės buvo „pasaulio aukciono rekordas“. Aukciono namų duomenimis, jos truko aštuonias valandas dalyvaujant daugiau kaip 2 tūkst. žmonių iš 66 šalių. Gautos lėšos buvo paaukotos aplinkosaugos organizacijai „ClientEarth“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius