-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Placido Domingo dėl skandalo nedalyvavo Meksikos muzikos apdovanojimų ceremonijoje

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas ispanų tenoras Placido Domingo šeštadienį buvo pagerbtas Meksikos Batutos apdovanojimu, bet į įteikimo ceremoniją neatvyko.
Placido Domingo
Placido Domingo / „Scanpix“ nuotr.

Operos superžvaigždę 20 moterų apkaltino prievarta jas bučiavus, grabinėjus ar glamonėjus. Teigiama, kad šie incidentai prasidėjo 9-ajame dešimtmetyje.

Gegužės mėnesį paskelbta, kad P.Domingo ir dar 15 asmenų apdovanojami pirmą kartą teikiamais Batutos apdovanojimais, bet dvi dienos prieš ceremoniją organizatoriai paskelbė sustabdantys premijos įteikimą tenorui, kol bus paaiškintas visas skandalas.

Penktadienį organizatoriai vėl apsigalvojo, bet paskelbė, kad P.Domingo pats asmeniškai nedalyvaus, tik kreipsis į ceremonijos dalyvius iš anksto įrašytu vaizdo įrašu.

„Labai atsiprašau, kad negaliu šįvakar būti su jumis, bet siunčiu šį sveikinimą su visa savo meile ir dėkoju organizaciniam komitetui“, – sakė P.Domingo, kuris jam reiškiamų įtarimų nepaminėjo.

78 metų P.Domingo trečiadienį atsistatydino iš Los Andželo operos generalinio direktoriaus posto, taip iš esmės užbaigdamas savo karjerą Jungtinėse Valstijose.

Rugsėjo pabaigoje tenoras taip pat atšaukė visus savo pasirodymus Niujorko teatre „Metropolitan Opera“, be to, keli kiti JAV operos teatrai atšaukė koncertus su juo.

„Scanpix“ nuotr./Placido Domingo
„Scanpix“ nuotr./Placido Domingo

Pats „Operos karalius“ sakė, kad jo „bendravimas ir santykiai visuomet būdavo leidžiami ir vykdavo abiejų partnerių sutikimu“.

Tačiau nepaisant per pasaulį nusiritusio judėjimo už lytinio išnaudojimo demaskavimą „#MeToo“ P. Domingo karjera tęsiasi Europoje. Šią vasarą jis koncertavo Austrijoje ir Vengrijoje, numatyta jo koncertų Ciuriche ir Maskvoje.

Šiemet Batutos apdovanojimai taip pat buvo skirti tokioms žvaigždėms kaip britų kompozitorius Michaelas Nymanas, meksikiečių sopranas Maria Luisa Tamez ir meksikiečių dirigentas Enrique Batizas, kuriam taip pat metami įtarimai lytine prievarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius