Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po F.Kirkorovo šokio ant kryžiaus – dvasininkų pyktis: atlikėjui gresia bauda

Rusijos dainininkas Filipas Kirkorovas per savo 55-ojo gimtadienio koncertą sukėlė skandalą. Atlikdamas dainą „Maria Magdalena“ jis užlipo ant kryžiaus formos konstrukcijos. Rusijos Federacijoje toks veiksmas sukėlė net ištikimų gerbėjų pyktį.
Filipas Kirkorovas
Filipas Kirkorovas / 15min klijuotė

Rusijos stačiatikių bažnyčioje (RPC) rusų atlikėją Filipą Kirkorovą kaltina sąmoninga antireligine provokacija dėl to, kad jis šoko ant kryžiaus per vieną iš savo dainų neseniai Valstybiniuose Kremliaus rūmuose vykusio koncerto metu. Taip pareiškė Maskvos patriarchato sinodo Bažnyčios ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyriaus vadovas Vladimiras Legoida.

„Per dainą „Marija Magdalena“ scenoje pasirodė didžiulis šviečiantis kryžius, kurio viduje aktorė nukryžiuojama. Pats kryžius dainininkui tampa scena. Jis ant jo stovi, vaikšto, dainuoja, aktoriai sustoja priešais kryžių ir Filipas atsiklaupia ant jo“, – V.Legoidos žodžius cituoja „Tsargrad“.

V.Legoida pridūrė, kad turi atlikėjui keletą klausimų dėl minėto sceninio veiksmo.

„Kaip tuo siekiama visuomenės vienybės? Kas tai yra? Nuoširdus paprastų dalykų nesupratimas kartu su blogu skoniu ar sąmoninga provokacija? Dainininkui ir jo komandai neaišku, kaip tokį numerį suvoks tie, kuriems kryžius yra svarbiausias šventas simbolis? Ar tai sąmoningas susiskaldymo įvedimas į mūsų visuomenę?“, – klausė V.Legoida.

Rusijos estrados karaliaus šokiai ant kryžiaus suerzino krikščionis. Aktorė Marija Šukšina juos pavadino „šėtoniškais“, o laidų vedėjas Borisas Korčevnikovas perspėjo, kad tai yra stačiatikių šventovės išniekinimas.

Vienas iš dvasininkų netgi kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, praneša „RosSMI“.

Rusijos teisininkas teigė, kad F.Kirkorovui gali būti iškelta byla pagal Administracinio kodekso 2 dalies 5.26 straipsnį „Tyčinis viešas religinės pagarbos objektų išniekinimas“.

Pagal šį straipsnį baudžiama nuo trisdešimties iki penkiasdešimties tūkstančių rublių arba priverstiniais darbais iki 120 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius