Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po mirties Ch.Bosemanui skirtą apdovanojimą atsiėmė jo našlė: aktoriui skyrė jautrią kalbą

Praėjus beveik penkiems mėnesiams po aktoriaus Chadwicko Bosemano netikėtos mirties, jo našlė Simone Ledward Boseman (30 m.) pirmą kartą viešai pagerbė jo atminimą, atsiimdama jam skirtą įvertinimą 30-ą kartą įvykusiuose „Gotham“ apdovanojimuose.
Simone Ledward Boseman ir Chadwickas Bosemanas
Simone Ledward Boseman ir Chadwickas Bosemanas / Vida Press nuotr.

Pirmadienio vakarą (JAV laiku) iš Niujorke vykusioje virtualioje nepriklausomų filmų apdovanojimų ceremonijoje Ch.Bosemanui buvo skirtas ypatingas garbės apdovanojimas. Filmo „Juodoji pantera“ žvaigždė taip pat buvo nominuota geriausio aktoriaus apdovanojimui už vaidmenį „Netflix“ filme „Ma Rainey’s Black Bottom“, tačiau gražiausia vakaro akimirka tapo S.Ledward Boseman jautri kalba.

„Jis sąžiningiausias mano sutiktas žmogus. Jis nuolat to ieškojo – savyje, aplinkiniuose ir akimirkose, – sakė moteris. – Vengti tiesos labai lengva. Tačiau jei žmogus negyvena tiesoje, tada gyventi neįmanoma.

Tad taip jis gyveno savo gyvenimą. Diena iš dienos. Netobulas, bet ryžtingas. Jam pasisekė, kad galėjo susikurti ne vieną gyvenimą. Jis suprato, ką reiškia būti tuo vieninteliu, niekuo ir viskuo.“

„Jis išmoko paleisti ir leido skverbtis Dievo meilei. Jis suprato, kad žmogui suvokus, jog jo stiprybė slypi ne pačiame jame, jis retai klysta. Štai ką jis darė vaidindamas. Rodė mums kelią į tikrą pasitenkinimą.

Neleiskime jo įsitikinimams pražūti. Lai mūsų dvasios tampa derlinga žeme Dievo mums siunčiamai išminčiai. Taigi, dėkoju, – tęsė moteris. – Šlovinkite Dievą.“

S.Ledward Boseman taip pat sakė, kad jai „garbė priimti šį apdovanojimą vyro vardu“, ir pridūrė, jog tai – „ne tik jo sunkaus darbo, bet ir įtakos šiai industrijai bei šiam pasauliui, įvertinimas“.

Paskutiniais vos ašaras sulaikiusios moters žodžiais tapo padėka pačiam aktoriui: „Chadai, ačiū tau. Myliu tave. Labai tavimi didžiuojuosi. Ir toliau skleisk mums savo šviesą.“

Ypatingą pagarbos aktoriui apdovanojimą pristatė Andre Hollandas, kuris, kaip ir Ch.Bosemanas, į Niujorką gyventi ir siekti aktoriaus karjeros persikėlė beveik tuo pačiu metu.

Filmuose „Selma“, „42“ ir kituose vaidinęs A.Hollandas rugpjūtį mirusiam kolegai taip pat negailėjo gražių žodžių ir pridūrė, kad Ch.Bosemanas kovojo, jog aktoriaus profesija būtų laikoma „kilnia“. Jis mokėjo būti „geras, nebūdamas silpnas“.

„Jis buvo ypatingas menininkas, nuostabus žmogus, mokėjęs visus paversti geresniais. Visuomet liksiu dėkingas, kad galėjau jį vadinti savo draugu“, – sakė aktorius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Labiausiai sukrėtusios 2020-ųjų netektys užsienio pramogų pasaulyje: iškeliavę, bet nepamirštami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius