Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Vestminsterio hercogo mirties jo turtą paveldėjo 25-erių sūnus: „Dabar jam priklauso pusė Londono“

Antradienį po širdies smūgio mirė trečias turtingiausias Jungtinės Karalystės žmogus ir vienas turtingiausių žmonių pasaulyje, Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras. Jo titulą ir turtą, siekiantį net 9,35 mlrd. svarų, paveldėjo jo 25-erių metų sūnus Hugh.
Hugh Grosvenoras princo George'o krikštynose
Hugh Grosvenoras princo George'o krikštynose (2013 m.) / „Scanpix“/AP nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė Vestminsterio hercogas, vienas turtingiausių žmonių pasaulyje Geraldas Cavendishas Grosvenoras

Po tėvo mirties Hugh, kurio pilni vardas ir pavardė yra Hugh Richardas Louisas Grosvenoras, tapo septintuoju Vestminsterio hercogu – iki šiol jam priklausė žemesnio rango – grafo – titulas.

Hugh yra vienas iš keturių velionio Geraldo ir jo žmonos Natalios, kuri yra rusų poeto Aleksandro Puškino palikuonė, vaikų, tačiau jis – vienintelis sūnus, dėl to ir tiesioginis titulo bei turtų paveldėtojas.

Grosvenorai nuo seno artimai bendravo su britų karališkąja šeima, o jaunasis Hugh 2013-aisiais net tapo princo George'o, būsimojo šalies karaliaus, krikštatėviu. O Hugh motina Natalia yra princo Williamo krikštamotė.

Niukaslo universitete kaimo plėtros studijas baigęs vaikinas šiuo metu dirba klientų vadybininku „žaliųjų“ technologijų įmonėje „Bio-bean“, kuri perdirba kavos pupeles į biokurą ir biochemines medžiagas.

O dabar šis „kūdikio veido“ vaikinas (taip jį apibūdino „Vanity Fair“) yra „absurdiškai turtingas“ ir, kaip skelbia britų žiniasklaida, jam „priklauso pusė Londono“.

Tarp jo paveldėtų turtų – tūkstančiai akrų žemės Škotijoje ir Ispanijoje, su Bakingamo rūmais besiribojanti žemė Belgravios ir Mayfair rajonuose Londone, kurie yra brangiausios gyvenvietės visoje šalyje (tik įsivaizduokite, 2002 metais „Grosvenor Group“ pardavė 6 kv. m automobilių stovėjimo zoną Mayfair rajone už 65 tūkst. svarų!), Eaton Hall vasaros rezidencija Češyro grafystėje, kuri hercogo šeimai priklauso nuo XV amžiaus, ir kt.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Jamesas Middletonas, Hugh Grosvenoras ir Pippa Middleton
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Middletonas, Hugh Grosvenoras ir Pippa Middleton princo George'o krikštynose (2013 m.)

Tapęs naujuoju Vestminsterio hercogu, Hugh Grosvenoras, kaip iš jo tikimasi, greičiausiai perims ir Vestminsterio fondo, kuris labdarai jau yra paaukojęs 40 mln. svarų, vadeles.

Hugh Grosvenoras iki šiol stengėsi išvengti viešumos ir apie privatų jo gyvenimą žinoma nedaug, išskyrus faktą, kad jo 21-ojo gimtadienio šventėje dalyvavo apie 800 žmonių (tarp jų – ir princas Harry) ir ji atsiėjo... 5 mln. svarų!

Kol kas žinių apie Hugh meilės reikalus nėra, tačiau jeigu jo širdis iš tiesų tebėra laisva, tai šiąnakt jis neabejotinai tapo geidžiamiausiu šalies viengungiu.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir karalienė Elizabeth II (2004 m.)
„Scanpix“ nuotr./Hugh tėvas Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir karalienė Elizabeth II (2004 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius