-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pralaimėjo kovą su vėžiu, bet paskatino kovoti kitas

Britų realybės dokumentikos dalyvės 27-erių Jade Goody gyvenimas, pasibaigus šou, tapo tikra realybės drama. Sužinojusi, kad serga gimdos kaklelio vėžiu, mergina pradėjo įnirtingą kovą su liga, o ją stebėjo visi britų dienraščiai ir gyventojai. Neseniai paiškėjo, kad pasveikti merginai nepavyks, rašo „Sky News“.

Gydytojai merginai pranešė, kad gyventi jai liko vos šešios savaitės. Tačiau jas Jade ketina išnaudoti kaip galėdama. Ji prieš mirtį ketina susituokti su sužadėtiniu ir sūnaus tėvu Jacku.

Energinga mergina, aplinkiniams dovanojanti šypsenas, pastaruoju metu beveik neatpažįstama. Dėl chemoterapijos netekusi plaukų kovotoja dabar daugiau verkia nei šypsosi, tačiau tikisi, kad jos pavyzdys paskatins kitas moteris ir merginas reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio.

1988-aisiais pradėta reguliaraus pasitikrinimo skatinimo programa padėjo išvengti bene 6000 vėžio atvejų per metus vien Jugtinėje Karalystėje. Anglijoje ir Šiaurės Airijoje moterys, sulaukusios 25-erių ir daugiau, raginamos kas trejus metus pasitikrinti, o Škotijoje ir Velse tai rekomenduojama atlikti jau merginoms nuo 20-ies.

Interneto komentatorių pasisakymai taip pat liudija, kad Jade patirtis paskatino kitas moteris tikrintis. Jos tikina, kad tik dėl jos ryžosi neatidėlioti vizito pas medikus.

J.Goody vėžys buvo diagnozuotas pernai rugpjūtį, tačiau praeitą savaitę paaiškėjo, kad liga išplito į žarnas, kepenis ir kirkšnis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius