Prancūzijoje palaidota viena nudizmo pradininkių – 103 metų Christiane Lecocq

Prancūzijoje penktadienį palaidota nudizmo šalininkė Christiane Lecocq, įsteigusi vieną pirmųjų natūristų (arba nudistų) klubų Europoje, propagavusi nuogo kūno kultūrą.
Nudistai
Nudistai / AOP nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Moteris

Ch. Lecocq natūrizmu susidomėjo 1933 metais, ir kartu su savo vyru Albert'u po karo, 1950 metais, įsteigė Prancūzijos natūristų federaciją (FFN), kuri 1953-aisais tapo tarptautine. Dabar ši federacija atstovauja 38 šalims ir vienija 16 milijonų žmonių. Europoje nudistų esama apie 5 milijonai.

Ch. Lecocq įsteigė pirmąjį pasaulyje nudistinio poilsio centrą Prancūzijos pietvakariuose ir išleido pirmąjį žurnalą nudistams „La Vie au Soleil“ („Gyvenimas saulėje“).

„Nuo šeštojo dešimtmečio Lecocqai iškėlė socialinį ir šeiminį natūrizmo pobūdį į viešumą, parodė, kad tai gali tapti turizmo atrakcija, kaip ir bet kuri kita“, – sakė FFN viceprezidentas Yves Leclercas.

Naturismemagazine.com nuotr./Christiane Lecoq
Naturismemagazine.com nuotr./Christiane Lecocq

Jis pridūrė, kad Lecocqų įsteigtoji nudistų kolonija Montalivė municipalitete Prancūzijos pietvakariuose tapo „svarbiausia Europoje“.

„Jeigu Prancūzija dabar yra pirmaujanti pasaulyje natūristų vietovė, kurią aplanko pusketvirto milijono žmonių, iš kurių vien prancūzų yra pusantro milijono, neabejotinai tai jos nuopelnas“, – rašė savo tinklalapyje Armand Jamier, dabartinis FFN prezidentas.

Ch.Lecocq mirė trečiadienį, gruodžio 24 dieną, būdama 103 metų amžiaus, Šatu senolių namuose Ivlino departamente netoli Paryžiaus. Ją ketinta laidoti vietinėse Karjer prie Senos miestelio kapinėse, kur palaidotas jos vyras.

Anksčiau BBC tinklalapyje skelbta, kad Ch.Lecocq laidotuvės buvo surengtos penktadienį Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius