Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje – pirmasis teismas dėl Catherine nuotraukų

Pirmadienį teisme netoli Paryžiaus laukiami princo Williamo ir jo žmonos, hercogienės Catherine teisininkai. Jie paduos oficialų skundą prieš prancūzų žurnalą „Closer“. Žurnalas išspausdino iki pusės apsinuoginusios Catherine nuotraukas. Karališkąją šeimą paparacas nufotografavo jos privačių atostogų metų. Pora sieks prisiteisti moralinę žalą.
Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje
Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje / POLO/„Scanpix“ nuotr.

Karališkų rūmų atstovė sekmadienio vakarą pranešė, kad Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas pirmadienį pateiks skundą dėl slapta darytų nuotraukų. Pora šiuo metu dar nebaigė devynių dienų kelionės po Aziją ir vieši Saliamono salose. 

Dar penktadienį karališkoji šeima pranešė pasinaudosianti teisinėmis priemonėmis prieš žurnalą „Closer“, nes nuotraukos pažeidė jų teisę į privatų gyvenimą. Akivaizdžiai matoma, kad nuotraukas darė paparacas, kuomet pora viešėjo Luberono regione Prancūzijoje. 

Poros teisininkai sieks iš žurnalo „Closer“ žalos atlyginimo, patvirtino karališki rūmai. Teismo posėdis netoli Paryžiaus, Nanterre mieste numatytas pirmadienio vakarą. „Godumas yra vienintelis šių nuotraukų paviešinimo motyvas“, – kritikavo rūmų atstovė. Todėl pora iš žurnalo sieks kompensacijos. 

BBC praneša, kad hercogienės Catherine ir princo Williamo teisininkai sieks nuotraukas padariusio fotografo atsakomybės. Teigiama, kad dauguma advokatų patvirtino, jog pagal griežtą Prancūzijos teisę nuotraukos pažeidžia privatumą į asmeninį gyvenimą.

Teisininkai sieks užkirsti kelią tolimesniam nuotraukų viešinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius