Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos dizaineris Pierre'as Cardinas Kinijoje pristatys dangoraižių komplekso „Šviesos rūmai“ projektą

Garsus Prancūzijos mados dizaineris Pierre'as Cardinas šį savaitgalį Pekine pristatys savo suprojektuotą 240 metrų aukščio dangoraižių kompleksą „Šviesos rūmai“, kurį planuojama pastatyti netoli Venecijos ir, kaip tikisi autorius, atkartoti Kinijoje.
Pierre'as Cardinas su projekto nuotrauka
Pierre'as Cardinas su projekto nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kompleksą „Palais Lumiere“ sudarys trys stikliniai bokštai, sujungti šešiais didžiuliais iš išorės matomais diskais, ant kurių bus įrengti sodai, tvenkiniai ir plaukimo baseinai.

Komplekso viduje bus dešimt restoranų, 1 500 butų, 50 liftų, kino teatrai, konferencijų salės, teatrai, parduotuvės, taip pat bus įrengta sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir įsikurs vienas universitetas, sakė 89 metų dizaineris.

Aplink šį kompleksą bus išdėstyti keli P.Cardino suprojektuoti futuristinės išvaizdos „namai grybai“.

Pasak dizainerio, „Šviesos rūmų“ komplekso idėja buvo „įkvėpta trijų gėlių kotų puokštėje“. Taip pat bus siekiama, kad šie pastatai būtų „draugiški aplinkai“ – juose bus naudojama saulės ir vėjo gaminama elektros energija, taip pat specialus stiklas, sumažinantis šiltnamio efektą.

P.Cardinas savo projektą Kinijoje pristatys sekmadienį, šia proga surengdamas madų šou Pekine esančiame olimpiniame plaukimo baseine.

„Palais Lumiere“ statyba Italijoje, kainuosiantis apie 1,5 mlrd. eurų (5,2 mlrd. litų), turėtų prasidėti rugsėjį.

Kompleksą „Palais Lumiere“ sudarys trys stikliniai bokštai, sujungti šešiais didžiuliais iš išorės matomais diskais, ant kurių bus įrengti sodai, tvenkiniai ir plaukimo baseinai.

„Projektas buvo priimtas. Tai truks ketverius arba penkerius metus, – sakė P.Cardinas. – Siekiau pastatyti jį prie Paryžiaus, tačiau nepavyko: kur galėčiau rasti 50 hektarų žemės pačiame centre? Netgi Segino sala (Senos upėje) per maža.“

P.Cardino darbai gerai žinomi Azijoje. 2009 metais jis pardavė Kinijos bendrovėms „Jiangsheng“ ir „Cardanro“ 32 licencijas tekstilės gaminiams ir aksesuarams už 200 mln. eurų (690,6 mln. litų); tad šis pasiekimas rodo, kaip branginamas jo prekinis ženklas.

Per Kinijoje surengtą italų kilmės dizainerių savaitę P.Cardinas aplankė Hainano salą Pietų Kinijos jūroje dalyvauti „derybose“ dėl „Palais Lumiere“ dvynio statybų Kinijoje.

Taip pat vyksta derybos dėl galimybės realizuoti šį projektą pietrytiniame Siameno arba rytiniame Čingdao mieste, sakė dizaineriui artimi šaltiniai.

„Mane visuomet traukė Kinija – savo praeities kultūra, savo įspūdinga politika, kuri buvo man staigmena“, – aiškino P.Cardinas.

Rytinės Anhui provincijos sostinėje Hefėjuje atsidarė ketvirtasis jo įkurto „Maxim's“ tinklo restoranas. Kiti trys buvo įkurti Pekine ir Šanchajuje, kur gyventojų perkamoji galia didesnė.

„Mano nuomone, prabanga turi būti ne vien turtingiesiems, privilegijuotiesiems, bet ir masėms“, – pažymėjo P.Cardinas.

Pernai gegužę jis paskelbė esantis pasiruošęs parduoti savo prekinį ženklą, jeigu tik jam bus palikta teisė vykdyti meninę priežiūrą, o pirkėjai sumokėtų 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. litų).

Dizaineris tebeieško pirkėjų.

„Kas paveldės? Mano šeima; žmonės, kuriuos myliu? – klausė jis. – Aš noriu padėti pirkėjams, o ne jų atsikratyti, tačiau taip, kad nereikėtų laukti mirties – kuri artinasi taip greitai.“

Per ilgiau nei šešis dešimtmečius trukusią karjerą P.Cardinas buvo laikomas mados pionieriumi. Jis tapo vienu pirmųjų, atnešusių Vakarų šalių stilių į Aziją, taip pat sukūrusių prekinio ženklo licencijavimo sistemą.

Dabar šio dizainerio vardas puikuojasi ant šimtų gaminių visame pasaulyje – pradedant marškinėliais, baigiant buteliuose išpilstytu vandeniu ir baldais.

VIDEO: Interview with Pierre Cardin (Интервью с Пьером Карденом)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius