-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijos kino žvaigždė Gerard'as Depardieu šoko lezginką pas Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą

Prancūzijos aktorius Gerard'as Depardieu, neseniai tapęs Rusijos piliečiu, sekmadienį aplankė savo „draugą“ – prieštaringai vertinamą Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą, su kuriuo šoko kalniečių liaudies šokį per iki vėlumos užsitęsusį vakarėlį, taip pat pažadėjo sukurti filmą apie šį neramų musulmonišką Šiaurės Kaukazo regioną.
Ramzanas Kadyrovas (kairėje) ir Gerard'as Depardieu
Ramzanas Kadyrovas (kairėje) ir Gerard'as Depardieu / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čečėnija Rusija

G.Depardieu, kuris atsidūrė karštų ginčų dėl „mokesčių tremtinių“ Prancūzijoje, sausį priėmė Rusijos pasą iš šios šalies prezidento Vladimiro Putino rankų.

Tuo tarpu šeštadienį jis buvo oficialiai priregistruotas 300 tūkst. gyventojų turinčiame provincijos mieste Saranske, esančiame už maždaug 640 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

G.Depardieu į Čečėnijos sostinę Grozną atskrido sekmadienio vakarą ir buvo pakviestas į prabangią vakarienę, kurią organizavo R.Kadyrovas, vadovaujantis šiam regionui geležiniu kumščiu nuo 2007 metų.

Rusijos valstybinė žiniasklaida skyrė didelį dėmesį šiam susitikimui, per kurį sportinį kostiumą vilkintis R.Kadyrovas priėmė Prancūzijos kino žvaigždę savo didžiulėje rezidencijoje. Svečią linksmino vaikų liaudies šokių grupė, o hidžabą dėvinti moteris sudainavo populiarią prancūzišką dainą „Je t'aime“.

Televizijos reportaže matoma, kaip G.Depardieu galiausiai pats išėjo šokti, mėgindamas atkartoti lezginkos žingsnelius su mergina apsigobusia spalvota skara, o R.Kadyrovas ir kiti pareigūnai plojo, patenkintai šypsodamiesi.

36 metų R.Kadyrovas, kuriam vadovaujant karo nuniokotoje Čečėnijoje buvo vykdoma didelė infrastruktūros atkūrimo programa, tačiau taip pat ir islamizacija, yra smerkiamas žmogaus teisių aktyvistų, kurie jį kaltina žmonių grobimu ir oponentų žudymu.

Čečėnijos lyderis, kuris pastaruoju metu aktyviai skelbė pranešimus savo tinklaraštyje „Instagram“, taip pat įamžino ir vakarėlį su G.Depardieu.

Pirmadienį R.Kadyrovas rašė, kad padovanojo G.Depardieu penkių kambarių apartamentus Čečėnijoje ir suteikė jam respublikos garbės piliečio titulą.

Vienoje nuotraukoje R.Kadyrovas ir G.Depardieu matomi spaudžiantys vienas kitam rankas prie maistu apkrauto stalo, o prie jos pridėtas užrašas skelbia, jog taip pažymima naujo kino projekto „Tėvo širdis“, kuris bus filmuojamas Grozne, pradžia.

„Noriu sukurti čia filmą – parodyti, kad Grozne gali būti sukurtas didelis filmas, – G.Depardieu buvo cituojamas Čečėnijos vyriausybės oficialiame tinklalapyje. – Noriu paaiškinti, kaip vienas žmogus gali iš naujo pastatyti miestą per penkerius metus.“

„Esu tikras, kad čia gyvena laimingi žmonės. Nes turi būti tikrai laimingas, kad dainuotum ir šoktum kaip čečėnai“, – pridūrė jis.

G.Depardieu, kuris per daugelį metų yra užmezgęs įvairių verslo ir asmeninių ryšių su daug kritikuojamais režimais, tokiais kaip Kubos ar Uzbekistano, jau yra lankęsis Čečėnijoje pernai spalį, per R.Kadyrovo 36-ąjį gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius