-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų aktorė Binoche apsiverkė, sužinojusi apie kalinčio iraniečio kinų kūrėjo Panahi paskelbtą bado streiką

Kanų kino festivalyje prancūzų aktorė Juliette Binoche nesugebėjo sutramdyti ašarų sužinojusi, kad įkalintas filmų kūrėjas Jafaras Panahi paskelbė bado streiką.
Juliette Binoche
Juliette Binoche / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Oskaro“ laureatė dalyvavo naujo filmo „Patvirtinta kopija“, kuriame vaidino, pristatymo proga Kanuose surengtoje spaudos konferencijoje.

Vienas žurnalistų paklausė J.Binoche nuomonės apie J.Panahi, kuris nuo kovo yra laikomas liūdnai pagarsėjusiame Evino kalėjime Teherane ir jau pradėjo bado streiką.

Aktorę užvaldė emocijos ir ji negalėjo atsakyti į pateiktą klausimą, tačiau padėtį išgelbėjo iranietis režisierius Abbasas Kiarostami, atsakęs į J.Binoche skirtą klausimą.

„Pats faktas, kad kino kūrėjas yra įkalintas, negali būti toleruojamas. Jei Irano vyriausybė ir toliau atsisakys paleisti Jafarą, tada mes norime paaiškinimų“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Jafaras Panahi buvo linkęs kurti filmus slapčia, neleistinomis aplinkybėmis, bet tai ne jo vieno atsakomybė. Atsakomybę turi prisiimti valdžia, kuri neleidžia vykdyti savo profesinės misijos. Kada įkalinamas filmų kūrėjas, menininkas, įvykdomas išpuolis prieš meną apskritai, o į tai mes turėtume reaguoti ir pasisakyti prieš“, – sakė režisierius.

Iranietis J.Panahi aktyviai palaiko šalies opozicijos lyderį Mirhosseiną Mousavi ir yra sukūręs filmą apie pernai vykusius ginčijamus Irano prezidento rinkimus.

Iranietį kino kūrėją remia visa virtinė Holivudo garsenybių, tarp jų Robertas De Niro, Martinas Scorsese ir Stevenas Spielbergas, kurie pasirašė peticiją dėl iraniečio išlaisvinimo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius