-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praūžė siautulingas „Burning Man“ festivalis: įspūdingi meno kūriniai ir nesibaigiančios linksmybės

Pasibaigė kasmetinis Nevados dykumoje vykstantis „Burning Man“ festivalis. Didžiausi festivalio gerbėjai šėlo visą savaitę nuo rugpjūčio 25 dienos iki rugsėjo 2 dienos. Dalyviai turėjo progos įsitraukti į laikiną Juodosios Uolos miestą, kuris skirtas menui ir bendruomenei. Tiesa, į festivalį galėjo patekti ne visi, nes bilietų kiekis – ribotas.
„Burning Man“ festivalis
„Burning Man“ festivalis / „Instagram“ nuotr.

Tradiciškai festivalis kiekvienais metais prasideda paskutinį rugpjūčio pirmadienio vidurnaktį, į jį susirenka alternatyvaus meno gerbėjai. Nors išskirtinė vieta priima vis daugiau dalyvių, tačiau kiekvienais metais per valandą nelieka apie 22 tūkst. bilietų. Todėl norintys patekti į festivalį, visada turi paskubėti, nes bilietai greitai tirpsta.

Tie, kuriems pavyko nusipirkti bilietus, įsiliejo į tikrą festivalio dvasią, kurią pasiekė vadovaujantis 10 „Burning Man“ principų. Tarp principų yra dalyvavimas, radikalus įsitraukimas, savarankiškumas, dovanojimas, pėdsako nepalikimas ir kiti principai.

„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai
„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai

Pagrindinė festivalio detalė – medinio žmogaus sudeginimas. Nusileidus saulei apie 70 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio pasistengia, kad neliktų jokio pėdsako apie šventę.

Praeitais metais festivalyje buvo galima išvysti „Tesla“ įkūrėją Eloną Muską, „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą ir „Google“ įkūrėjus Larry Page'ą ir Sergey'ų Briną. Beje, tarp milijardierių taip pat pasirodė ir kelios pramogų pasaulio žvaigždes – modelis Heidi Klum, Paris Hilton, Karlie Kloss, aktorė Nina Dobrev, didžėjai Diplo ir Flume.

Šiais metais tarp laimingųjų festivaliautojų ir vėl buvo galima išvysti P.Hilton, didžėjų Diplo, tačiau pasirodė ir naujų veidų: grupė „Gorgon City“, modelis Kelly Gale, aktorė Jade Tailor, didžėja Nora En Pure, pokerio žaidėjas Antonio Esfandiari, aktorė Whitney Moore, didžėjus Alok.

Daugiau nuotraukų iš „Burning man“ festivalio – galerijoje:

Festivalyje šėlusios garsenybės:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius