-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš 55 metus pristatyto miuziklo „Muzikos garsai“ filmavimo ypatumai ir negirdėti faktai

Sunku patikėti, bet aktorei Julie Andrews spalio 1 d. sueis 85-eri. Daugelis pritars, kad žinomiausias aktorės vaidmuo per visą ilgą ir nuostabią jos karjerą buvo miuzikle „Muzikos garsai“. Šiemet ši juosta taip pat švenčia ypatingą sukaktį – nuo jos premjeros praėjo 55 metai. Ta proga kviečiame sužinoti apie šį miuziklą dar negirdėtų faktų.
„Muzikos garsai“
„Muzikos garsai“ / Kadras iš miuziklo

Vos tik pasirodė kino ekranuose, „Muzikos garsai“ tapo to meto sėkmingiausiu visų laikų filmu ir pagal uždirbtus pinigus pralenkė net tokią juostą kaip „Vėjo nublokšti“, tapo mėgstamiausiu kino gerbėjų filmu bei pelnė penkis „Oskarų“ apdovanojimus, rašo Filmsite.org.

Pagrindinė aktorė „vos laikėsi ant kojų“

Pagrindinei filmo žvaigždei Julie Andrews reikėjo gerokai pasistengti, kad pirmieji miuziklo kadrai, kuriuose ji laksto po pievą kalnuose ir dainuoja, būtų tobuli ir padėtų pelnyti „Oskarą“. Aktorei teko be paliovos bėgioti neva Šveicarijos alpių pieva, nors iš tikro šios scenos buvo nufilmuotos Vokietijoje, kol virš jos galvos skraidė malūnsparnis ir viską filmavo.

Kaip rašo „Refinery29“, malūnsparnio sukelti vėjo gūsiai buvo tokie stiprūs, kad kaskart jam apsukant ratą aplink Julie Andrews, aktorė būdavo parbloškiama į pievą.

VIDEO: Miuziklo „Muzikos garsai“ scena su Julie Andrews

„Pasiruošdavau, kartodavau, kad jau šįkart manęs jis neįveiks. Ir kiekvieną kartą aš atsidurdavau ant žemės“, – kažkada sakė aktorė.

Vos neįvyko nelaimingas atsitikimas

Miuziklo komanda žinojo, kad mažąją Gretl įkūnijusi Kym Karath bijojo vandens – tai aiškiai matosi ir iš jos veido išraiškos, įamžintos filme.

Kai vienos scenos metu visi aktoriai turėjo suvaidinti, jog iškrenta iš valties, Julie Andrews turėjo sugauti Kym Karath, bet jos atsidūrė skirtingose valties pusėse.

„Aš nemokėjau plaukti, – po daugybės metų prisipažino Kym Karath. – Tai buvo labai baisi patirtis. Aš panėriau ir prarijau daug vandens.“

Vida Press nuotr./Kadrai iš miuziklo „Muzikos garsai“
Vida Press nuotr./Kadrai iš miuziklo „Muzikos garsai“

Julie Andrews vos nepakeitė kita

Už muziką minimam miuziklui atsakingas Richardas Rodgersas žinojo, kad aktorė Julie Andrews – ideali kandidatė Marijos vaidmeniui, kadangi ji keliais metais anksčiau dalyvavo atrankoje į vieną iš jo miuziklų. Deja, kitas su filmu dirbančias kompanijas dėl to įtikinti sekėsi ne kaip. Iš pradžių buvo norėta pagrindinį vaidmenį skirti Audrey Hepburn.

Vis dėlto, galutinis sprendimas pasirašyti sutartį su Julie Andrews priimtas po to, kai buvo parodytos ištraukos iš filmo „Merė Popins“.

Miuziklas paremtas tikrais įvykiais

Galbūt nedaugelis žinojo, kad „Muzikos garsai“ paremti tikra istorija – Marios von Trapp memuarais „The Story of the Trapp Family“, išleistais 1949-aisiais siekianti padėti išgarsėti jos muzikuojančios šeimos grupei.

Vida Press nuotr./Kadrai iš miuziklo „Muzikos garsai“
Vida Press nuotr./Kadrai iš miuziklo „Muzikos garsai“

Žinoma, ekrane jų istorija nėra atpasakojama tiksliai. 1965-aisiais pasirodęs miuziklas „Muzikos garsai“ iš tiesų buvo memuarų, paverstų vokiečių filmu, pagal kurį buvo pastatytas spektaklis Brodvėjuje versija, BBC sakė knygos autorės sūnus Johannesas von Trappas, todėl kai kurie įvykiai yra iškreipti.

Pavyzdžiui, von Trappų šeimoje buvo ne septyni, o dešimt vaikų, vyriausia jų atžala buvo ne mergaitė, o berniukas. Be to, šeima iš Austrijos pabėgo ne kirtusi kalnus, o ramiai įsėdusi į traukinį, vykusį į Italiją.

VIDEO: My Favorite Things from The Sound of Music

Pasikeitęs aktoriaus ūgis ir prarasti dantys

Nicholas Hammondas, vaidinęs Fridrichą, per pusmetį, kai vyko filmavimas, paaugo net 15 cm. Žinoma, tai sukėlė papildomų problemų, tačiau jos buvo išspręstos labai paprastai – kai kuriose scenose Nicholas Hammondas mūvėjo paaukštintus batus, kitose aktoriai turėjo vaidinti stovėdami ant pakylos, rašo „Mental Floss“.

Tuo tarpu aktorei Debbie Turner, vaidinusiai mažąją Martą, šešių mėnesių laikotarpyje iškrito keli dantys. Ši estetinė problema buvo išspręsta netikrų dantų protezais.

Milijonų verti kostiumai

Prieš keletą metų vyko aukcionas, kurio metu klasika tapusio filmo „Muzikos garsai“ aktorių kostiumai buvo parduoti už įspūdingą sumą – 1,3 mln. dolerių. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius