Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš oficialų išleidimą internete nutekėjo naujasis „Red Hot Chili Peppers“ albumas

Populiarioji JAV roko muzikos grupė „Red Hot Chili Peppers“ neseniai baigė darbus prie naujojo savo albumo „I'm with you“, kurio išleidimas į prekybą numatomas kitos savaitės pradžioje. Tačiau, atrodo, didžiojo ketverto įrašų studija „Warner Bros Records“ be reikalo stengėsi albumą kaip įmanoma ilgiau išlaikyti paslaptyje – jau dabar jį atsisiųsti visiškai nemokamai gali kiekvienas norintis.
Grupės „Red Hot Chili Peppers“ koncertas
Grupės „Red Hot Chili Peppers“ koncertas / „Scanpix“ nuotr.

„Red Hot Chilli Peppers“ keliuose šį mėnesį vykusiuose koncertuose Japonijoje savo gerbėjams pagrojo tris dainas iš naujojo albumo. Iš karto po šių renginių portale „YouTube“ buvo patalpinti dainų atlikimo vaizdo įrašai, o jau po kelių dienų įvairiose „torrent“ svetainėse visame pasaulyje atsirado ir nutekintas galutinis albumo leidimas. Kol kas nėra žinoma, kaip „piratams“ pavyko gauti originalius studijinius įrašus, kadangi internete paviešintos kopijos pasižymi itin gera garso kokybe.

Kaip ir kiekvieno muzikos albumo nutekinimo atveju, griežtų prevencinių veiksmų kol kas nėra imamasi ir vargu ar tai atneštų apčiuopiamos naudos, kadangi sustabdyti skaitmenizuoto albumo platinimą internete praktiškai yra neįmanoma. Vienintelė „YouTube“ griebėsi gerai žinomos praktikos ir ėmė šalinti svetainės vartotojų paskyrose neteisėtai talpinamus kūrinius, tačiau ir tai didelės naudos neduoda – kasdien atsiranda vis naujų įrašų kopijų.

Vakar žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie tai, kad grupės albumą visiškai nemokamai ir legaliai gali perklausyti „iTunes Music Store“ vartotojai. Muzikos servise, kuris aktualus tik „Apple“ mobiliųjų įrenginių savininkams, pasirodė vientisa albumo internetinė garso transliacija, kurią išklausyti panoro tūkstančiai žmonių.

Kol kas vartotojams suteikta galimybė už 1,49 JAV dolerio įsigyti tik vieną albumo dainą, pavadinimu  „The Adventures of Rain Dance Maggie“. Prie kitų kūrinių yra nurodyta, kad juos atsisiųsti bus galima tik perkant visą albumą, kuris grupės gerbėjams atsieis 12,99 dolerio. Internetinėje muzikos parduotuvėje jį taip pat galima ir iš anksto užsisakyti. Albumą iš viso sudaro 14 skirtingų kūrinių.

Lietuvos „torrent“ svetainėse nelegalios albumo kopijos pasirodė panašiu metu kaip ir JAV bei Vakarų Europos puslapiuose. Nors nėra tiksliai žinoma, kiek tautiečių pažeidė autorių teises, vienoje didžiausių tokio pobūdžio svetainių Lietuvoje yra nurodoma, kad nelegalių atsisiuntimų skaičius greitai pasieks  septynis šimtus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius