Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Charlesas susitiko su žemės drebėjimą išgyvenusiais italais

Velso princas Charlesas, atvykęs į Europą su misija gerinti Didžiosios Britanijos santykius su sąjungininkais ES po „Brexit“, sekmadienį lankosi nuo žemės drebėjimo nukentėjusiame Italijos Amatričės mieste.
Princas Charlesas viešėjo Italijoje
Princas Charlesas viešėjo Italijoje / „Scanpix“ nuotr.

Princas šiame istoriniame miestelyje centrinėje Italijoje ketino pasikalbėti su praėjusių metų žemės drebėjimą išgyvenusiais žmonėmis ir susitikti su kai kuriais atstatymo darbų dalyviais.

Jis įžengė į apleistą „raudonąją zoną“, kur sugriuvo namai ir XIII amžiaus miestelio bokštas – vienas iš dešimčių regiono architektūros brangakmenių, kuriems pakenkė 2016 metų rugpjūčio drebėjimas, taip pat pareikalavęs beveik 300 gyvybių.

Princas aplankė ir organizacijos „Save the Children“ („Gelbėkit vaikus“) paviljoną.

„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje
„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje

68-erių princas Charlesas, soste pakeisiąs savo motiną karalienę Elizabeth II, keliauja po Europą su žmona Camilla. Kelionė prasidėjo penktadienį Rumunijoje ir baigsis trečiadienį Austrijoje.

Šiuo turu per tris šalis siekiama „išryškinti Jungtinės Karalystės ryšius su Europos partnerėmis“ tokiose srityse kaip gynyba ir kova su žmonių kontrabanda, nurodoma oficialioje jo svetainėje.

Toks „žavesio puolimas“ buvo surengtas Britanijai šią savaitę oficialiai pradėjus „Brexit“ procesą ir tapus pirmąja iš ES išstojančia šalimi per visą Bendrijos 60 metų istoriją.

Princo Charles'o sūnus, Didžiosios Britanijos princas Williamas, ir jo žmona Kate kovą su panašiu oficialiu vizitu lankėsi Paryžiuje.

„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje
„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje

„Renesanso žmogus“

Šešių dienų kelionė Italijoje prasidėjo penktadienį, romantišku pasivaikščiojimu Florencijos viduramžių Pontė Vekijo tiltu leidžiantis saulei.

Šeštadienį princas pagerbė Pirmojo pasaulinio karo aukas Vičencoje, o 69 metų Camilla aplankė vilą „La Gloriette“ prie Neapolio įlankos, konfiskuotą iš mafijozo pravarde „Beprotis“, kuri dabar yra projekto psichikos ligomis sergantiems jaunuoliams namai.

Kol Charlesas lankosi Amatričėje, Camilla aplankys asociaciją „Arcobaleno“ Florencijoje, padedančią prekybos žmonėmis aukoms moterims. Tai svarbus klausimas Italijoje, kuri Viduržemio jūroje išgelbsti šimtus tūkstančių migrantų, tarp jų – pažeidžiamų moterų.

„Scanpix“ nuotr./Princo Charleso vizito Italijoje akimirka
„Scanpix“ nuotr./Princo Charleso vizito Italijoje akimirka

Pirmadienį karališkoji pora grįš į Toskanos sostinę dalyvauti Strozzi rūmų kultūrinės organizacijos „Fondazione Palazzo Strozzi“ priėmime 100-osioms Florencijos britų instituto metinėms, per kurį Charlesas bus pagerbtas kaip „Metų Renesanso žmogus“.

Kitą dieną sosto įpėdinis ir Kornvalio kunigaikštienė susitiks su popiežiumi Pranciškumi ir apžiūrės Vatikaną.

Apsilankymas vaizdingoje Amatričėje kalvos viršūnėje nebus pirmas princo apsilankymas žemės drebėjimų zonose. 2004 metais Charlesas buvo nuvykęs į daugiau kaip 40 tūkst. gyvybių pareikalavusio žemės drebėjimo nuniokotą senovinį Bamo miestą Irane.

2006 metais jis ir Camilla apsilankė Kašmyre, kur per žemės drebėjimą žuvo daugiau kaip 73 tūkst. žmonių, o dar 3,5 mln. buvo priversti palikti savo namus.

„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje
„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas viešėjo Italijoje

Po Amatričės katastrofos karalienė Elizabeth II paaukojo asmenišką auką, kad padėtų apgyvendinti be namų likusius žmones ir atkurti apgadintas bažnyčias.

Šeštadienį šiame regione ir priešais parlamentą Romoje protestuotojai reikalavo, kad vyriausybė paspartintų naujų, drebėjimams atsparių namų statybas ir padėtų vietos ūkininkams bei verslininkams vėl atsistoti ant kojų.

Amatričės meras Sergio Pirozzi šį savaitgalį paskelbė, kad Vokietijos vyriausybė ir virtinė vokiečių kompanijų mokės už apgriautos miesto ligoninės atstatymą.

Prieš drebėjimą Amatričė labiausiai garsėjo kaip makaronų padažo „amatriciana“ tėvynė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius