Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Harry atvyko į Afganistaną tęsti karinės tarnybos

Britų princas Harry sugrįžo į Afganistaną tarnauti karinio sraigtasparnio pilotu, praėjus ketveriems metams nuo ankstesnės tarnybos, kuri buvo nutraukta dėl jo saugumo, nutekėjus informacijai žiniasklaidai apie jo buvimą šioje šalyje, pranešė penktadienį Gynybos ministerija.
Princas Harry
Princas Harry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27-metis karalaitis, išgarsėjęs praėjusį mėnesį, kai buvo nufotografuotas nuogas per vakarėlį Las Vegase, tarnaus keturis mėnesius Bastiono stovykloje neramiojoje Helmando provincijoje Afganistano pietuose.

„Princas Harry, karinėje tarnyboje žinomas kapitono Waleso vardu, šiandien atvyko į Bastiono stovyklą Helmando provincijoje pradėti tarnybą “Apache„ pilotu“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Taip pat nurodoma, kad Harry eskadrilė „atliks stebėjimo, atgrasinimo ir, prireikus, kovinės atakos veiksmus, taip pat lydės kitus orlaivius“. Trečiasis eilėje į Britanijos karaliaus sostą neslėpė savo noro grįžti į Afganistaną ir tarnauti savo šaliai.

Gynybos ministerija pažymi, kad antrasis jo tarnybos etapas „buvo ilgai planuojamas, kruopščiai įvertinta grėsmė jam ir kitiems greta jo “.

Harry baigė mokytis pilotuoti sraigtasparnį „Apache“ vasarį ir buvo priskirtas oro atakos brigadai, kad įgytų skraidymo praktikos ir valdytų orlaivį per daugelį pratybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius