-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas ir Catherine švenčia penktąsias vestuvių metines: kaip jie pamilo vienas kitą?

2011-ųjų balandžio 29-ąją viso pasaulio dėmesį prikaustė amžiaus vestuvės – Jungtinės Karalystės princas Williamas (33 m.) vedė savo išrinktąją Kate Middleton (34 m.), kuri dabar oficialiai pristatoma kaip Kembridžo hercogienė Catherine. Dabar, praėjus penkeriems metams, Williamas ir Catherine augina jau du vaikus ir tebėra tokie patys laimingi ir mylimi tautos. Tačiau nuo ko viskas prasidėjo?
Princas Williamas ir Kate Middleton
Princas Williamas ir Kate Middleton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien penktąsias vestuvių metines mininti pora susipažino prieš beveik 15 metų, kai abu būdami 20-mečiai studijavo Šv. Andriaus universitete Škotijoje.

Tuo metu jaunuolių neslėgė visuomenės spaudimas ir perdėtas dėmesys, tad jie galėjo pasimėgauti ramiu, studentišku gyvenimu, pažinti bei pamilti vienas kitą. Neapsieita ir be klaidų, iš kurių jie pasimokė.

Kate Middleton, vyriausia vidurinės klasės verslininkų duktė iš nedidelio miestelio, su princu Williamu susipažino 2001-aisiais studijuodama Šv. Andriaus universitete.

Vida Press nuotr./Princas Williamas ir Kate Middleton
Vida Press nuotr./2011-aisiais išplatinta princo Williamo ir Kate Middleton nuotrauka iš universiteto baigimo šventės 2005-aisiais

Iš pradžių jiedu buvo tik draugai, tačiau ilgainiui draugystė ir abipusė simpatija peraugo į romantiškus santykius – neoficialiais duomenimis, pora jiedu tapo 2002-iaisiais.

Pirmą kartą Kate Middleton vardas plačiau nuskambėjo, kai ji ir dar du princo bendramoksliai apsigyveno kartu viename bute. Williamas ir Kate kartu su bendrais draugais dalyvavo tuose pačiuose semestrų užbaigimo vakarėliuose, mėgdavo valgyti picą (yra informacijos, kad ir sąskaitą jiedu dalydavosi perpus) ar žaisti tenisą.

Pirmoji žiniasklaidos susidomėjimo banga Kate užplūdo 2002-aisiais, kai ji dalyvavo viename universiteto madų šou, kur demonstravo perregimą suknelę.

Vida Press nuotr./Kate Middleton (2002 m.)
Vida Press nuotr./Kate Middleton (2002 m.)

Iki tol nebuvo žinoma, kad Kate yra naujoji Williamo mergina, tačiau ji vis dažniau būdavo pastebima princo draugijoje: 2002-ųjų gruodį Kate kartu su juo dalyvavo fazanų medžioklėje Sandringame, stebėjo futbolo varžybas, kuriose jis žaidė, o kitų metų pavasarį jie kartu atostogavo viename Šveicarijos kalnų kurorte – būtent ten jie pirmą kartą buvo užfiksuoti besibučiuojantys ir tada tapo aišku, kad jie – pora.

Vida Press nuotr./Princas Williamas ir Kate Middleton (2004 m.)
Vida Press nuotr./Princas Williamas ir Kate Middleton (2004 m.)

Tačiau kad jų santykiai iš tiesų rimti pradėta kalbėti tik 2006-aisiais, kai Kate ir jos tėvai Carole ir Michaelas Middletonai kartu su dviem geriausiais Williamo draugais, jo senele karaliene Elizabeth II ir tėvu princu Charlesu dalyvavo Williamo mokslų baigimo parade.

Vos po keturių mėnesių, 2007-ųjų balandį, pasklido daugelį nustebinusi žinia, kad Williamas ir Kate vis tik išsiskyrė. Prieš tai jiedu keletą kartų jau skyrėsi ir taikėsi, tačiau tąkart kalbėta, kad tai jau tikrai pabaiga. Dėl ko įvyko skyrybos? Oficialiai nebuvo skelbiama, tačiau dažniausiai priežastis, kalbant apie karališkosios šeimos narių asmeninį gyvenimą, būna tokia pati – nesugebėjimas susitaikyti su didžiuliu visuomenės bei žiniasklaidos dėmesiu ir spaudimu.

Tačiau meilė pasirodė stipresnė nei išbandymas dėmesiu ir milžiniška atsakomybe, tad neilgai trukus, vos po dviejų mėnesių, pora susitaikė. Ir po to karto nebebuvo jokių krizių – visos santykių pamokos, panašu, jau buvo išmoktos, ir visi kampai apšlifuoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2011-ųjų balandį)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2011-ųjų balandį)

2010-ųjų lapkritį paskelbta apie poros sužadėtuves – Williamas savo išrinktajai pasipiršo spalio mėnesį per kelionę Kenijoje, įteikdamas jai savo motinos, velionės princesės Dianos žiedą.

O tada, prabėgus pusmečiui, milijonai žmonių visame pasaulyje stebėjo tiesiogiai per televiziją transliuojamas jų vestuves – vyru ir žmona jiedu tapo 2011-ųjų balandžio 29-ąją.

Dabar jų šeimą sudaro jau keturi nariai – 2013-ųjų liepą gimė pirmas jų sūnus princas George'as, būsimas sosto paveldėtojas. O pernai gegužę pora susilaukė antro vaiko – dukters Charlotte, kuri netrukus švęs pirmąjį gimtadienį.

„Scanpix“/AP nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas su vaikais (2015 m. spalis)
„Scanpix“/AP nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas su vaikais (2015 m. spalis)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius