Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine atvyko į Australiją, kur tęs savo oficialų vizitą

Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona Kembridžo hercogienė Catherine trečiadienį su savo sūneliu princu George'u išvyko iš Naujosios Zelandijos į Australiją, kur pradės antrą savo oficialaus vizito dalį.
Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su sūnumi George'u
Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su sūnumi George'u / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsisveikindami su Naująja Zelandija karališkieji asmenys mojo žmonėms lipdami į Australijos oro pajėgų lėktuvą. Aštuonių mėnesių princą George'ą rankose laikė jo tėtis Williamas. Iš Velingtono karališkoji šeima išskrido 1 val. Grinvičo (4 val. Lietuvos) laiku, o į Sidnėjų turėjo atskristi maždaug 4 val. 30 min. Grinvičo (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Į Sidnėjų atvykusią britų karališkąją porą pasitiko įvairūs garbingi asmenys, tarp jų – premjeras Tony Abbottas, o paskui svečiai buvo nuvežti į garsiuosius Sidnėjaus operos rūmus. Prie Operos rūmų šaukė gerbėjų minios, kuriose matėsi Australijos vėliavų. Žmonės susirinko pažiūrėti, kaip pora lips garsiaisiais pastato laiptais. Princas su žmona buvo trumpam sustoję apžvelgti uosto ir Uosto tilto, o paskui žengė į vidų, kur buvo surengtas jų sutikimo priėmimas.

Australijoje iki balandžio 25 dienos viešinti karališkoji pora nuvyks ir prie garsiosios raudonos Uluru uolos žemyno centre.

Paskutinę savo vizito Naujojoje Zelandijoje dieną Williamas ir Catherine, apsilankę Velingtono Karališkajame Naujosios Zelandijos policijos koledže, buvo supažindinti su vokiečių aviganių šuniukais, kurie turi tapti policijos šunimis.

Per 10 dienų trukusį vizitą Naujojoje Zelandijoje – buvusioje britų kolonijoje – su jais buvo elgiamasi kaip su įžymybėmis, pamatyti jų ateidavo dešimtys tūkstančių žmonių, net tokiuose mažuose regionų miesteliuose kaip Blenimas ir Kembridžas.

Naujojoje Zelandijoje karališkoji pora lenktyniavo jachtomis, dalyvavo maorių ceremonijose, kuriose buvo tatuiruotų karių, ir su vėjeliu pralėkė kateriu per ežerą, įsiterpusį tarp vaizdingų Kvinstauno kalnų.

Ryškiausias vizito akcentas neabejotinai buvo princo George'o „žaidimų pasimatymas“ su dešimčia vietos kūdikių Velingtono Gubernatoriaus rūmuose, kuris suteikė visuomenei retą progą pamatyti karališkąjį mažylį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius