Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princesė Beatrice – apie jai diagnozuotą disleksiją, kurią vadina „dovana“

Princesė Beatrice – įtakinga moteris, tad savo padėtimi ji nusprendė pasinaudoti vienai itin asmeniškai temai panagrinėti. Ne paslaptis, kad britų karališkosios šeimos atstovei diagnozuota disleksija. Kad turi šį skaitymo raidos sutrikimą Beatrice sužinojo būdama 7-erių.
Princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi
Princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi / Vida Press nuotr.

Princesė, šiuo metu besilaukianti savo pirmosios atžalos, žurnalui „Hello“ papasakojo, kodėl šios diagnozės ji nemėgsta vadinti diagnoze bei svarstė, ką darytų, jei skaitymo raidos sutrikimas būtų diagnozuotas vienam jos vaikų.

„Apie disleksiją atvirai kalbėti mane įkvėpė noras pakeisti nuostatą apie šią diagnozę, – interviu citavo Huffpost.com. – Net vadindami tai diagnoze, manau, darome meškos paslaugą kai kuriems nuostabiausiems mūsų proto bokštams. Tikiu, kad bent šiek tiek pakeitus toną į pozityvesnį, įtakingesnį, naudą pajus visi.“

Princesė Beatrice, Helen Arkell disleksijos labdaros organizacijos globėja, su sutuoktiniu Edoardo Mapelli Mozzi, kuriam taip pat diagnozuotas šis sutrikimas, rudenį ant rankų turėtų sūpuoti jųdviejų pirmagimį. Moteris džiaugiasi, kad jei jos vaikui ar būsimoms atžaloms bus diagnozuota disleksija, ji galės pasinaudoti tos pačios minėtos organizacijos suteikiamais įrankiais su papildomomis problemomis susiduriančiam vaikui padėti, žinos, kad sulauks ir palaikymo.

„Manau, kiekvienam tėvui labai svarbus jausmas, kad šiame kelyje jie nėra vieni, – sakė Beatrice, jai ir sutuoktiniui diagnozuotą sutrikimą pavadinusi daug išmokysiančia „dovana“. – Gyvenimas susideda iš akimirkų, iš iššūkių. Žinoma, nenorėčiau atsidurti sudėtingose situacijose.“

Vieną tokių princesė Beatrice įvardijo mokymą namuose, kuo jai teko užsiimti su sutuoktinio atžala iš ankstesnių santykių – sūnumi Wolfie.

Mokymas namuose nėra sugebėjimas, kuriuo galėtų girtis princesė Beatrice. „Deja, disleksijos dėl to kaltinti negaliu“, – juokavo ji. Tačiau laiką, praleistą su Wolfie, moteris labai vertina. Dar kovą ji sakė, jog jaučiasi itin pagerbta, tapusi berniuko pamote. Princesė Beatrice ir Wolfie itin mėgta skaityti pasakas, kas ir pačią moterį sugrąžino į vaikystę.

15min primena, kad princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi susituokė pernai liepos 17 d. per netikėtą ceremoniją Vindsoro rūmų Visų Šventųjų koplyčioje. Santuokos įžadus pora planavo duoti anksčiau, tačiau dėl koronaviruso pandemijos šventę teko atidėti.

Šių metų gegužę pora paskelbė, kad laukiasi pirmagimio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius