-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princesės Dianos suknelės bus eksponuojamos naujoje parodoje Kensingtono rūmuose

Princesės Dianos suknelių kolekcija bus eksponuojama naujoje parodoje Londono Kensingtono rūmuose, kuriuose ji gyveno ir kuriuose kaip tik bus baigti 12 mln. svarų kainavę renovacijos darbai.
Princesė Diana
Princesė Diana / „Scanpix“ nuotr.

Paroda pavadinimu „Diana“ bus atidaryta kovo 26 dieną ir veiks iki rugsėjo. Ji bus dalis nuolatinės ekspozicijos, skirtos karalienei Victoriai.

Apie naują parodą paskelbta po pranešimų, kad princas Williamas ir jo brolis princas Harry nusprendė naudoti savo velionės motinos apartamentus labdaros renginiams ir priėmimams. Williamo žmona Catherine šiais apartamentais taip pat naudosis rengdama labdaros renginius.

Williamas ir Catherine taip pat planuoja kitais metais, kai bus baigta renovacija, įsikraustyti į kitą Kensingtono rūmų dalį.

Parodoje „Diana“ bus eksponuojamos vienos garsiausių velionės princesės suknelių, tarp jų – juodos taftos žemę šluojanti suknia, su kuria ji 1981 metais pirmą kartą pasirodė viešai – Karališkojoje operoje. Tą suknią sukūrė Davidas ir Elizabeth Emanueliai, kurie papuošė princesę ir jos vestuvėms.

Suknia pernai aukcione buvo parduota už 192 tūkst. svarų, be to, ji niekada anksčiau nebuvo eksponuojama viešai.

Parodoje bus galima pamatyti ir dramblio kaulo spalvos suknelę, kurią sukūrė Catherine Walker ir kurią Diana vilkėjo per Mario Testino fotosesiją žurnalui „Vanity Fair“ 1997 metais, taip pat – fuksijų ir purpurinės spalvų šilko sarį, vilkėtą per vakarienę Tailando karaliaus garbei 1988 metais.

„Rūpestingai atrinkome šią rafinuotų suknelių kolekciją, kad atskleistume lankytojams, kaip evoliucionavo Dianos stilius ir kokį svarbų vaidmenį mada vaidino kuriant jos viešąjį įvaizdį“, – sakoma Kensingtono rūmų kuratorės Deirdre Murphy pareiškime.

„Kensingtono rūmai yra ideali aplinka šioms suknelėms eksponuoti – parodos atmosfera bus išties magiška“, – priduria kuratorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius