Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Charleso komentarai apie sostą išprovokavo diskusijų audrą

Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovai penktadienį skubėjo paneigti, žiniasklaidos paskelbtą informaciją, esą sosto įpėdinis princas Charlesas teigė, jog jeigu paveldėtų sostą po savo motinos Elizabeth II mirties, jame jaustųsi kaip kalėjime.
Princas Charlesas
princas Charlesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalas „Time“ paskelbė išsamų straipsnį apie Velso princą, kuriam ateinantį mėnesį sukaks 65 metais, kuriame buvo cituojamas vienas padėjėjas, tvirtinęs, jog Charlesas baiminasi nespėsiantis įgyvendinti kai kurių savo planų prieš užsiveriant „kalėjimo užuolaidoms“.

Šis skandalas įsiplieskė praėjus vos dviem dienoms po to kai buvo pakrikštytas trijų mėnesių princas George'as – princo Charleso vyriausiojo sūnaus princo Williamo pirmagimis. Tos ceremonijos proga pirmąkart per ilgiau nei šimtmetį buvo susirinkę keturių Britanijos monarchijos kartų atstovai – karalienė, jos sūnus, anūkas ir proanūkis.

Komentuodamas pranešimą apie „kalėjimą“, princo Charleso biuras pareiškė: „Tai nėra Velso princo požiūris, ir tai neturėtų būti jam priskiriama, nes tokių žodžių jis nepasakė.“

„Princas pareigingai palaikė karalienę visą savo gyvenimą, o jo oficialios pareigos ir labdaringa veikla visuomet vykdavo lygiagrečiai“, – pridūrė Klarenso rūmai.

„Time“ žurnalistė Catherine Mayer sakė asmeniškai bendravusi su princu Charlesu, taip pat paėmusi daugiau nei 50 interviu iš jo draugų, artimos aplinkos žmonių ir dabartinių bei buvusių padėjėjų.

„Radau žmogų, kuriam, kitaip negu vaizduojama karikatūrose, neknieti įžengti į sostą – tačiau nekantrų atlikti kiek įmanoma, kol, anot vieno iš jo namiškių, „kalėjimo užuolaidos“ užsivers“, – Ch.Mayer rašo savo straipsnyje.

Princas Charlesas ir kiti svarbiausi karališkosios šeimos nariai, tarp jų princas Williamas, perima vis daugiau karalienės pareigų, 87 metų monarchei mažinant savo darbo krūvį.

Britanijos žiniasklaida netruko pasičiupti citatą apie „kalėjimą“ – dienraščiai „The Times“, „Daily Telegraph“ ir „Daily Mail“ ją paminėjo straipsniuose savo pirmuosiuose puslapiuose.

Ch.Mayer vėliau pabrėžė, kad tie žodžiai nebuvo tiesioginė princo pareiškimo citata ir kad jie nereiškia, jog Charlesas nenori tapti karaliumi.

„Be abejo, tai ne princo žodžiai; jis to nesakė ir nebūtų to sakęs“, – žurnalistė penktadienį sakė televizijai „Sky News“.

„Tai nėra jo pozicija. Toje citatoje kalbama apie laiko suvaržymus; minimas asmuo jokiu būdu neteikia, kad buvimą monarchu laiko kalėjimu – tai būtų visiškai netikslu“, – pridūrė ji.

Karalienė Elizabeth, kuris pernai minėjo savo valdymo „deimantinį jubiliejų“ – 60-ąsias metines, iki šiol nerodė jokių ženklų, kad nori atsisakyti sosto, ką yra padarę kai kurie kiti Europos monarchai, užleisdami vietą jaunesnių kartų atstovams.

Kai kurios apklausos rodo, jog dauguma Britanijos žmonių nori, jog populiarusis princas Williamas, kuriam dabar 31 metai, po karalienės mirties paveldėtų sostą, aplenkdamas savo tėvą.

Princo Charleso populiarumas nusmuko po jo buvusios žmonos princesės Dianos žūties per automobilio katastrofą Paryžiuje 1997 metais, tačiau pastaruoju metu vėl buvo iš dalies atsigavęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius