Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princui Williamui – 35-eri: žiūrėkite jo vaikystės nuotraukų albumą

Birželio 21-ąją britų princui Williamui sueina 35-eri. Po didinamuoju visuomenės stiklu princo Charleso ir princesės Dianos pirmagimis gyvena nuo pat gimimo – juk yra sosto įpėdinis ir vieną dieną taps karaliumi.
Princas Williamas vaikystėje
Princas Williamas vaikystėje / Vida Press nuotr.

Nors 1982-ųjų birželio 21-ąją gimusį princą esame įpratę vadinti tiesiog princu Williamu, jo pilnas vardas yra Williamas Arthuras Philipas Louisas, o oficialus titulas – Jo Karališkoji Didenybė Kembridžo Hercogas.

Jis gimė Šv. Marijos ligoninėje Londone ir pasauliui buvo pristatytas kitą dieną po gimimo. Kartu su tėvais Williamas nuo pat mažumės dalyvaudavo viešuose renginiuose, tačiau pirmas jo oficialus vizitas įvyko 1991-ųjų kovo 1-ąją, kai jam buvo aštuoneri. Galima sakyti, nuo tada jis ir pradėjo eiti oficialias karališkąsias pareigas.

Tiesa, Williamo mama princesė Diana labai stengėsi jo ir jaunesnio jo brolio Harry gyvenimą paversti kaip įmanoma paprastesnį ir panašesnį į kitų vaikų, nors tai padaryti, turint omeny kokioje šeimoje berniukai gimė, buvo labai sudėtinga. Tačiau Dianos dėka Williamo ir Harry vaikystėje be griežtų protokolo suvaržymų būta ir tokių paprastiems vaikams įprastų pramogų, kaip apsilankymas Disneilende ar greitojo maisto užkandinėje „McDonald's“, žaidimai kompiuteriu ir kt.

„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas su sūnumis Williamu ir Harry (1989 m.)
„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas su sūnumis Williamu ir Harry (1989 m.)

Dianos pastangas suteikti jam ir broliui kaip įmanoma normalesnę vaikystę Williamas labai vertina ir jaučiasi jai už tai be galo dėkingas. Maža to, tokį patį modelį Williamas stengiasi taikyti ir savo paties šeimoje, augindamas princą George'ą, kuriam po mėnesio sueis ketveri, ir dvejų princesę Charlotte.

Kaip ir visi vaikai, būdamas mažas Williamas svajojo, kuo bus užaugęs, o jo svajonės buvo labai žemiškos: jis norėjo būti... policininku, kad apsaugotų savo mamą.

Princo Williamo gimtadienio proga kviečiame prisiminti, kaip jis atrodė būdamas mažas berniukas bei paauglys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius