-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Quentinas Tarantino laikosi vaikystės pažado: dėl pašaipų mamai neduoda nė cento

Neįtikėtino populiarumo sulaukęs režisierius Quentinas Tarantino (58) neseniai pasidalijo skaudžia patirtimi iš vaikystės – jo mama netikėjo, kad šis ko nors gyvenime pasieks. Už šiuos žodžius jis prisižadėjo jai niekada neduoti nė cento ir, pasirodo, šio pažado laikosi iki šių dienų.
Quentinas Tarantino
Quentinas Tarantino / Vida Press nuotr.

Q.Tarantino buvo vos 12-ą metų, kai jis davė pažadą savo turtais niekada nesidalinti su mama. Šis siekis kilo iš vaikystėje išgyventos skaudžios patirties, kuria jis pasidalijo naujausioje „The Moment“ tinklalaidėje.

„Bulvarinio skaitalo“ režisierius laidos vedėjui pasakojo, kad mokyklos dienomis susidūrė su bėdomis dėl scenarijaus rašymo.

„Jie į tai žiūrėjo kaip į įžūlų maišto aktą, kad aš tai darau vietoj mokyklos darbų“, – sakė jis.

Q.Tarantino taip pat prisimena, kad mama šaipėsi iš jo scenarijaus rašymo ir netgi padarydavo pirštais parodydavo kabutes, kai kalba pasisukdavo link karjeros.

„Ši maža „rašytojo karjera“, kurią darai? Ji baigta“, – mamos žodžius prisiminė režisierius.

„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino
„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino

„Kai ji man taip sarkastiškai pasakė, aš ištariau: „Gerai, ponia, kai tapsiu sėkmingas rašytojas, niekada nematysite nė cento iš mano sėkmės. Jums nebus namų. Nebus atostogų, nebus „Elvio Cadillac“ mamytei. Tu nieko negausi. Nes tu taip sakei“, – kalbėjo jis.

Kai laidos vedėjas B.Koppelmanas paklausė, ar savo pažadą jis įvykdė, tai režisierius patvirtino: „Taip. Aš jai padėjau su uogienėmis, buitinėmis pajamomis, tačiau jokio namo, jokio „Cadillac“ nėra.“

Laidos vedėjas svarstė, galbūt tai buvo jo mamos paskatinimas, kad režisierius pats įrodytų, jog ji klysta, pasakiusi šiuos žodžius. Tačiau Q.Tarantino tvirtai laikėsi savo nuomonės ir pabrėžė, kad, nepaisant vadinamos pamokos, taip su savo vaikais nevalia kalbėti.

„Jūsų žodžiai turi pasekmių, kai bendraujate su savo vaikais. Atminkite, kad jūsų sarkastiškas tonas apie tai, kas jiems yra prasminga, gali pridaryti pasekmių“, – laidoje kalbėjo Q.Tarantino.

Režisieriaus turtas šiuo metu siekia 120 mln. dolerių (maždaug 102 mln. eurų).

Organizatorių nuotr./Quentinas Tarantino, Timas Rothas, Steve'as Buscemi
Organizatorių nuotr./Quentinas Tarantino, Timas Rothas, Steve'as Buscemi

15min primena, kad Q.Tarantino tapo vienu sėkmingiausių ir gerbiamiausių šiuolaikinio Holivudo režisierių, kuris sukūręs tokius filmus kaip „Nužudyti Bilą“, „Ištrūkęs Džango“, „Vieną kartą Holivude“. Jis taip pat neseniai tapo tėvu, kai su žmona Daniella susilaukė sūnaus Leo.

Nors paskutinis jo filmas pasirodė 2019-ųjų birželį, tačiau jau dabar režisierius sakė, kad greitu metu ketina baigti karjerą ir susitelkti į knygų ar spektaklių rašymą.

„Turiu omenyje, kad paskutiniai daugumos režisierių filmai yra beprotiškai blogi. Galbūt neturėčiau kurti kito filmo, nes galėčiau būti labai laimingas, kai numesiu mikrofoną“, – tinklalaidei „Pure Cinema“ sakė režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius