-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rammstein“ protestas prieš homofobiją Rusijoje: ant scenos – grupės narių bučinys

Legendinė vokiečių metalo grupė „Rammstein“ visame pasaulyje žinoma dėl savo maištingo elgesio, šokiruojančių koncertų, pirotechnikos efektų. Tačiau šįkart rokeriai nustebino kiek kitokiu poelgiu. Antradienį Rusijoje vykusio koncerto metu gitaristai Paulas Landersas ir Richardas Kruspe, protestuodami prieš homofobiją šalyje, pasibučiavo.

Maskvos Lužnikų stadione susirinkę 81 tūkst. žiūrovų galėjo tikėtis bet ko iš ekstravagantiškų ir nuolat staigmenų pateikiančių rokerių. Tiesa, kad skambant „Ausländer“ dainai grupės nariai Paulas Landersas ir Richardas Kruspe pasibučiuos, tai tikrai buvo staigmena. Vis dėlto įvertinta labai teigiamai – taip vyrai išreiškė savo paramą LGBT bendruomenei Rusijoje.

VIDEO: „Rammstein“ akibrokštas Rusijoje: scenoje aistringai pasibučiavo grupės nariai

Šio bučinio nuotrauka netrukus buvo paskelbta oficialiame „Rammstein“ instagrame. „Rusija, mes tave mylime“, – rašoma socialiniame tinkle.

View this post on Instagram

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

Visgi tai nėra pirmas kartas, kai grupės nariai šiame ture išreiškia paramą LGBT bendruomenei. Koncerto Lenkijoje metu rokeriai išsitraukė LGBT simbolį – vaivorykštinę vėliavą. Tai buvo skirta žmonėms, patyrusiems smurtą šiemet vykusių eitynių metu.

„Instagram“ nuotr./„Rammstein“ grupė koncerto Lenkijoje metu
„Instagram“ nuotr./„Rammstein“ grupė koncerto Lenkijoje metu

Nors Rusijoje oficialiai nėra jokio įstatymo prieš LGBT bendruomenę, tačiau Vladimiro Putino išleistas „gėjų propagandos“ įstatymas sukūrė priešišką aplinką jos nariams, todėl šie nuolat jaučia neapykantą.

Neseniai Sankt Peterburge buvo žiauriai nužudyta LGBT bendruomenės aktyvistė Jelena Grigorjeva, kai jos vardas pateko į „ieškomiausių homoseksualų“ sąrašą.

Tiesa, homofobija Rusijoje ženkliai mažėja. Prieš kelis mėnesius apklausą atlikęs nepriklausomas sociologinis Jurijaus Levados centras paskelbė, kad beveik pusė Rusijos gyventojų pasisako už lygias teises LGBT bendruomenės nariams. Toks sąlyginai geras rodiklis šalyje nebuvo užfiksuotas jau 14 metų.

Politikos analitiko Aleksejaus Makarkino manymu, švelnėjančios nuostatos LGBT bendruomenės atžvilgiu Rusijoje sietinos su gerokai mažesniu homofobiškos propagandos valstybinėje žiniasklaidoje, ypač televizijoje, kiekiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius