Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reperis Ja Rule nuteistas kalėti 28 mėnesius

Praėjusių metų spalį Lietuvoje koncertavęs žinomas reperis Ja Rule, kurio tikrasis vardas Jeffrey Atkinsas, pirmadienį JAV buvo nuteistas kalėti 28 mėnesius už tai, kad nemokėjo mokesčių. Iš tiesų, kalėjime jis „apgyvendintas“ jau nuo birželio, o dabar jam dvejų metų nelaisvės, pelnytos už neteisėtą ginklo laikymą, terminas pailgintas.
Koncerto akimirka
Ja Rule / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pabrėžė CNN, 35-erių atlikėjas pripažino nemokėjęs mokesčių net penkerius metus. Prieš pat teismą, pasak reperio atstovo spaudai, Ja Rule baiginėjo naujausią savo albumą. Jį atlikėjas brandino net 6 metus po paskutiniosios savo įrašų plokštelės.

Nurodoma, kad per laikotarpį nuo 2004-ųjų iki 2008-ųjų Ja Rule už gautas pajamas amerikietis valstybei nesumokėjo per 1,1 mln. JAV dolerių (apie 2,7 mln. Lt). Nors jo kaltė už mokesčių nemokėjimą buvo pripažinta tik per trejus iš penkerių metų, jis privalės sumokėti baudą ir mokesčius už visus penkerius metus. „Mokesčių mokėtojai negali sau leisti prabangos spręsti, ar laikytis įstatymo“, – sakė teisėja Patty Shwartz.

Ja Rule skirta bausmė paskelbta pirmadienį, ji sujungta su ankstesne reperio bausme. Praėjusį mėnesį reperiui buvo skirti dveji metai kalėjimo už tyčinį neteisėto šaunamojo ginklo laikymą. 2007-ųjų liepą jo „Maybach“ automobilyje buvo rastas pusiau automatinis ginklas su nutrintu serijos numeriu.

Reperis yra susišlavęs daugybę apdovanojimų, tarp jų ir MTV muzikinių vaizdo klipų statulėlę, Pasaulio muzikos apdovanojimą, žurnalo „GQ“ Metų vyro apdovanojimą ir daugybę kitų.

Neseniai interviu Ja Rule pasakė, kad jo vaikystė Niujorko Kvinso rajone beveik paruošė jį kalėjimui, o daugybė jo draugų jau buvo uždaryti. Reperis apgailestavo tik dėl to, kaip įkalinimas paveiks jo šeimą. „Aš turiu tris vaikus. Jei ko ir gailiuosi, tai tik to, kad jie turės tai išgyventi ir manęs nebus šalia“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius