Režisierius Timas Burtonas paliko savo delnų ir pėdų įspaudus Holivudo cemente

Režisierius Timas Burtonas ketvirtadienį per ceremoniją prie legendinio kino teatro „TCL Chinese“ Holivudo Šlovės alėjoje paliko savo delnų ir pėdų atspaudus cemente.
Timas Burtonas
Timas Burtonas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Amerikietis kino kūrėjas pagerbtas už žanrų ribas peržengiančias savo juostas, kuriose dera animacija, veiksmo kupinas fantastinis siužetas ir atgrasūs siaubo vaizdai.

58 metų režisierius per tris dešimtmečius trunkančią karjerą buvo nominuotas „Oskarui“ už savo animacinius filmus „Mirusi Nuotaka“ bei „Frankenvynis“, taip pat pelnė daugybę apdovanojimų už kitas juostas, kuriose persipina įvairūs žanrai.

„Niekada nemaniau, kad man iš tiesų teks dalyvauti savo paties laidotuvėse, tai nuostabu. Viliuosi, kad tai yra taip gerai“, – pajuokavo kino kūrėjas trumpiausioje iš padėkos kalbų.

Timą Burtoną, kurio amžinai sutaršytų plaukų ševeliūra yra tapusi neatskiriama įvaizdžio dalimi, per ceremoniją pristatė jo sena bičiulė ir kolegė Winona Ryder. 44 metų aktorė sakė negalinti net galvoti apie tai, kad „dar dvi palaimintos ir branginamos rankos bus panardintos į cementą“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Timas Burtonas ir Winona Ryder
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Timas Burtonas ir Winona Ryder

„Timas taip kaip niekas kitas supranta žmogaus širdį, žinoma, ekrane, – sakė Winona Ryder, vaidinusi Timo Burtono filmuose „Vabalų sultys“ ir „Edvardas Žirkliarankis“, taip pat įgarsinusi vieną iš „Frankenvynio“ personažų. – Jis žino nesuprasto žmogaus, keistuolio ir netgi pamišėlio skausmą ir išaukština juos visiškai unikaliu būdu – itin jautriai, kartais labai bauginančiai, o neretai ir labai linksmai“.

Timas Burtonas pelnė pripažinimą už savo menišką – kartais spalvingą, o kartais labai niūrų – režisūros stilių, kurį puikiai atspindi tokios juostos kaip „Didysis Mažylio nuotykis“, „Betmenas“ ir „Edas Vudas“. Tačiau režisieriui teko sulaukti ir nemažai kritikos strėlių bei pašaipų už savo filmus „Marsas atakuoja“, „Čarlis ir šokolado fabrikas“, didelio biudžeto juostą „Beždžionių planeta“ ir šiurpiuosius „Nakties šešėlius“.

Režisieriaus pagerbimo ceremonija įvyko prieš rugsėjo 30 dieną numatytą jo naujojo filmo „Ypatingų vaikų namai“ pasirodymą.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Timo Burtono delnų ir pėdų atspaudai
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Timo Burtono delnų ir pėdų atspaudai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius