Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokfelerio centre įžiebta eglė: 50 tūkst. lempučių ir po pertraukos sugužėjusi minia

Trečiadienio vakarą Rokfelerio centras sužibo gražiausiomis spalvomis – čia įžiebta Kalėdų eglė. Niujorkiečiai ir miesto svečiai iki pat įžiebimo galėjo mėgautis žinomiausių žvaigždžių pasirodymais, įvairiomis staigmenomis ir kalėdinėmis dainomis.
Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo šventė
Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo šventė / Vida Press nuotr.

Abc7ny.com skelbiama, kad iš Merilendo valstijos atvežta šių metų Rokfelerio centro eglutė yra 24 metrų aukščio. Ją puošia 50 tūkst. lempučių, o pačiame eglutės viršuje – akinanti 400 kilogramų žvaigždė, kuri pagaminta iš 3 milijonų „Swarovski“ kristalų.

Dvi valandas trukusią ceremoniją tiesiogiai transliavo NBC kanalas, kuriame buvo galima išvysti daug žvaigždžių. Kai kurie pasirodė ne tik gyvai, bet ir virtualiai – pavyzdžiui, Carrie Underwood, kurios iš anksto įrašyta daina „Let There Be Peace“ buvo transliuojama iš Nešvilio.

Tarp kitų atlikėjų buvo Bradas Paisley, sudainavęs Bucko Owenso 1965 m. kantri klasiką „Santa Looked a Lot Like Daddy“, ir José Feliciano, susijungęs su Lotynų Amerikos vaikinų grupe CNCO, atlikdamas savo dainą „Feliz Navidad“.

Renginys buvo atviras plačiajai visuomenei, kitaip nei praėjusiais metais, kai galiojo griežti COVID-19 apribojimai, siekiant kovoti su sparčiai augančiais koronaviruso užsikrėtimo skaičiais.

Prieš atvežant į miestą eglutę, policijos pareigūnai paskelbė laikinai plečiantys gatves Rokfelerio centre ir „Radio City Music Hall“ pramogų vietoje, kuriose dažnai eina didelis pėsčiųjų srautas.

Tikimasi, kad šiemet aplink eglutę pasirodys žymiai daugiau žmonių nei tada, kai prasidėjo pandemija. Meras Billas de Blasio paminėjo, kad miesto pareigūnai primygtinai ragina niujorkiečius naudotis viešuoju transportu.

„Nė viena vieta nėra stebuklingesnė už miesto centrą per šventes, o lankytojai ir miesto svečiai gali aplankyti kaimynystę, kurioje daugiau erdvės pėstiesiems nei bet kada buvo anksčiau.

Vida Press nuotr./Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo šventė
Vida Press nuotr./Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimo šventė

Viešasis transportas yra geriausias būdas pasiekti kaimynystę, o šios pėsčiųjų gatvės sukurs saugią, erdvią ir jaukią aplinką visiems, kurie mėgsta švenčių laikotarpį“, – sakė meras B.de Blasio.

Prie Rokfelerio centro ir „Radio City Music Hall“ pramogų vietos bus visiškai arba iš dalies uždarytos gatvės, kad būtų sumažintas pėsčiųjų srautas ir šie neperžengtų šaligatvių ir taip judrioje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius