-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokfelerio centre įžiebta garsiausia pasaulio Kalėdų eglė: viršūnėje – 3 mln. „Swarovski“ kristalų

Niujorke Rokfelerio centre kasmet įžiebiama Kalėdų eglė – labiausiai turistus šiame mieste šventiniu laikotarpiu traukiantis objektas. Ir ne veltui – dešimtys tūkstančių spalvotų lempučių, įspūdingi papuošimai, šalia išlieta ledo čiuožykla yra tai, dėl ko ši eglė pelnė garsiausio pasaulio Kalėdų medžio titulą.
Kalėdų eglės Rokfelerio centre, Niujorke įžiebimo akimirka
Kalėdų eglės Rokfelerio centre, Niujorke įžiebimo akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalėdų eglę Rokfelerio centrui kasmet padovanoti siekia daug privačių ir juridinių asmenų, tačiau norint, kad būtent jų siūlomas medis taptų garsiausia metų Kalėdų egle, jis turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Visų pirma, lemputėmis ir žaisliukais apkarstyta gali būti tik vienos rūšies eglė – paprastoji.

Antra – ji turi būti mažiausiai 23 metrų aukščio ir pakankamai tanki, kad, pasak vyriausiojo centro sodininko Eriko Pauze’as, pro ją žvelgiant iš apačios, nesimatytų dangus.

Didelės įtakos eglės parinkimui turi ir jos augimo vieta – idealiausia, kad jos parsivežti toli vykti nereikėtų, kaip 1988-aisiais, kai eglutę atskraidino iš Ohajo valstijos arba 1966-aisiais, kai ji buvo atvežta iš Kanados.

Rokfelerio centro eglės atrankos procesas – ilgas ir labai atidus. Kaip sakė E.Pauze’as, kartais spygliuotį jis aplanko kelis kartus per metus, stebi, kaip jis auga, ar yra pakankamai tankus. Galiausiai išrenkama tobuliausia ir visus reikalavimus geriausiai atitikusi eglė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdų eglės Rokfelerio centre, Niujorke įžiebimo akimirka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdų eglės Rokfelerio centre, Niujorke įžiebimo akimirka

Pirmoji eglė Rokfelerio centre buvo pastatyta 1931-aisiais tuo metu centre dirbusių statybininkų.

Šių metų Kalėdų eglė, įžiebta gruodžio 4 d., į Rokfelerio centrą atkeliavo iš Floridos kaimelio Niujorko valstijoje, o ją papuošė daugiau nei 50 tūkst. lempučių.

Ant eglės viršūnės kasmet nuo 2004-ųjų nutupia įspūdinga „Swarovski“ kristalais, kurių ant šiųmečio švenčių simbolio papuošimo yra net 3 mln., padabinta žvaigždė.

Žiūrėkite šių metų Rokfelerio centro Kalėdų eglės įžiebimą:

VIDEO: Watch the 2019 Rockefeller Center Christmas Tree Light Up for the Holidays

Eglės įžiebimas, kurį palydi garsiausių šalies atlikėjų koncertas, transliuojamas per televiziją. Ją lankyti, ja gėrėtis ir prie jos fotografuotis žmonės gali iki sausio vidurio. Pasak Nycgo.com, kasdien garsiausią JAV ir pasaulio Kalėdų eglę aplanko apie 750 tūkst. žmonių.

Ji yra įamžinta ir garsiausiuose kalėdiniuose filmuose. Vienas įsimintiniausių – klasika tapęs „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“.

Scena iš filmo „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“:

VIDEO: Home alone Christmas tree

Pasibaigus šventiniam laikotarpiui, Rokfelerio centrą puošusi eglė virsta lentomis ir kitos rūšies mediena, naudojama nepelno siekiančios organizacijos „Habitat for Humanity“ namams statyti, baldams gaminti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius