-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roko legendos Zappos šeima pralaimėjo įvaizdžio bylą Vokietijoje

Gail Zappa, legendinio JAV roko atlikėjo Franko Zappos našlė, pralaimėjo teisinį ginčą, kuriuo siekė uždrausti vienam Vokietijos muzikos festivaliui naudoti jos vyro vardą ir atvaizdą.
Legendinis JAV roko atlikėjas Frankas Zappa.
Legendinis JAV roko atlikėjas Frankas Zappa. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Įvaizdis

G.Zappa ir jos šeimos įsteigtas fondas iškėlė bylą Vokietijoje veikiančiam F.Zappos gerbėjų klubui, kuris kasmet rengia festivalius „Zappanale“.

Atlikėjo šeima reikalavo pašalinti iš tradicinės šių festivalių rengimo vietos Bad Doberane bronzinę F.Zappos statulą ir siekė prisiteisti 325 tūkst. dolerių (845,8 tūkst. litų) kompensaciją, jeigu renginių pavadinimas nebus pakeistas.

Tačiau Diuseldorfo aukštesniosios instancijos teismas sausio 21 dieną nusprendė, kad festivalio logotipe gali būti naudojami F.Zappos vardas ir atvaizdas, taip pat galima prekiauti juo pažymėtais marškinėliais, kepuraitėmis ir kitokiais suvenyrais.

Teismo nuomone, G.Zappos teisės nebuvo pažeidžiamos, o ieškovė nesugebėjo įrodyti, kad ji pati naudoja Zappos prekės ženklą Vokietijoje. Teismas nustatė, kad buvusi atlikėjo žmona apie festivalį žinojo nuo 1990 metų, kai jis buvo pirmąkart surengtas. F.Zappa mirė 1993 metais.

Keli tūkstančiai F.Zappos gerbėjų pareikalavo nutraukti bylą, kuri buvo pradėta nagrinėti 2008 metų balandį.

Festivalio atstovas spaudai ir Vokietijos F.Zappos gerbėjų klubo pirmininkas Thomas Dippelis pasveikino pastarąją teismo nutartį.

„Mes visada buvome įsitikinę, jog mūsų teisės senesnės, – sakė jis. – Taip pat esame užpatentavę festivalio vardą Vokietijos patentų biure. Gail Zappa pateikė prašymą išduoti patentą tik 2002 metais.“

Festivalis „Zappanale“, kuriame įvairios grupės ir atlikėjai atlieka dainų kūrėjo ir gitaristo F.Zappos sukurtą muziką, pernai pritraukė 6800 klausytojų. Šiemet festivalį planuojama surengti rugpjūčio 12–16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius