Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roko žvaigždei Stingui sukako 60 metų

Didžiosios Britanijos roko žvaigždei Stingui sekmadienį, spalio 2 dieną, sukako 60 metų.
Stingas
Stingas / Clive Barda nuotr.

Savitu balso tembru išsiskiriantis dainininkas vaikystę praleido Anglijos mieste Niukasle prie Taino, o praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje įkūrė naujosios bangos roko grupę „The Police“.

Kartu su šia grupe jis sukūrė hitais tapusias dainas „Roxanne“, „Walking on the Moon“ ir „Every Breath You Take“, o vėliau pradėjo sėkmingą solinę karjerą. Jis yra pelnęs 16 „Grammy“ apdovanojimų, nominuotas „Oskarui“ ir įtrauktas į Rokenrolo bei Dainų kūrėjų šlovės galerijas.

Naujienų agentūra WENN surinko dešimt įdomių faktų apie šio atlikėjo gyvenimą:

– Jo tikrasis vardas – Gordonas Sumneris. Stingo (Geluonies) pravardę šis dainininkas pelnė, nes dėvėdavo megztinį su geltonos ir juodos spalvos dryžiais, dėl kurio atrodė panašus į bitę.

– Prieš išgarsėdamas kaip tarptautinė roko žvaigždė, Stingas įgijo pedagogo išsilavinimą, taip pat išbandė įvairias kitas profesijas, įskaitant autobuso konduktoriaus, mokesčių pareigūno ir statybininko.

– Stingas yra keliskart pasirodęs didžiajame ekrane – jis vaidino džentelmeną 1988 metų filme „Džulija ir Džulija“ (Julia and Julia), audringai gyvenančio jaunuulio Niko Morano tėvą 1998 metų kriminalinėje komedijoje „Lok, stok arba šauk“ (Lock, Stock and Two Smoking Barrels), taip pat patį save 2009 metų komedijoje „Bruno“.

– Stingas turi šešis vaikus: dviejų susilaukė su savo pirmąja žmona – aktore Frances Tomelty, o dar keturių – su dabartine žmona Trudie Styler, su kuria susituokė 1992 metais.

- Stingas ir T.Styler uoliai praktikuoja tantrinį seksą ir jogą.

- Abu Stingo tėvai mirė nuo vėžio 1987 metais, tačiau jis atsisakė dalyvauti jų laidotuvėse, nes nusprendė, kad tikėtinas žiniasklaidos sambrūzdis jam pasirodžius taptų „nepagarba“ dainininko tėvui ir motinai.

– Stingas yra nemažai investavęs į nekilnojamąjį turtą, įskaitant namus Karibų jūros salose, du namus Londone, butą Niujorke, pajūrio namą Kalifornijos kurortiniame miestelyje Malibu, didelę užmiesčio vilą Anglijos Viltšyro grafystėje ir namą Toskanos regione Italijoje.

– Stingas mėgsta žaisti šachmatais.

– Stingas ir T.Styler supažindino popmuzikos superžvaigždę Madonną su jos būsimuoju antruoju vyru – britų kino režisieriumi Guy Ritchie, o dainininkas yra jųdviejų sūnaus Rocco krikštatėvis.

– „Police“ lyderis yra uolus aktyvistas ir filantropas – jis dalyvauja žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ veikloje, taip pat įkūrė fondą „Rainforest Foundation“, renkantį lėšas Brazilijos drėgnųjų atogrąžų miškų išsaugojimo projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius