Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rooney Mara: Kaip gera mergaitė virto mergina su drakono tatuiruote

Naujajame režisieriaus Davido Fincherio filme „Mergina su drakono tatuiruote“ pasirodžiusi aktorė Rooney Mara jau skanauja pirmuosius šlovės vaisius – ji nominuota „Auksinio gaublio“ statulėlei ir sausio 15-ąją vyksiančioje apdovanojimų teikimo ceremonijoje pretenduoja tapti geriausia dramos aktore.
Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“
Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Filmo platintojų pranešime spaudai teigiama, kad amerikiečių aktorė R.Mara per pastaruosius metus daug patyrė – iki šiol vos vieną ryškesnį vaidmenį atlikusi 26-erių mergina turėjo kardinaliai pasikeisti. Kaip Hollywoodreporter.com sakė pati aktorė, iš pradžių garsusis D.Fincheris nenorėjo jos įsivaizduoti kaip Lisbet Salander, psichologinių problemų turinčios kompiuterių įsilaužėlės. Iki tol R.Mara jau buvo sykį bendradarbiavusi su režisieriumi kuriant filmą „Socialinis tinklalapis“ 2010-aisiais, kai vaidino „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo mylimąją Ericą Albright.

„Dalykai, kurių iš manęs reikėjo „Socialiniame tinklalapyje“, buvo visiškai priešingi tiems, kurių D.Fincheris norėjo kurdamas „Merginą su drakono tatuiruote“, tad normalu, kad iš pradžių buvo sunku patikėti, kad aš tiksiu“, – prisipažino R.Mara. Beje, pirmasis jos vardas Patricia, o viduriniuoju – Rooney – vardu mergina pradėjo prisistatyti išsikrausčiusi į Los Andželą 2007-aisiais.

„Pamačiau, kiek garsių vardų ir kiek skirtingų aktorių pretenduoja į šį vaidmenį, tad supratau, kad privalau pabandyti“, – pasakojo R.Mara. Jos kandidatūrą palaikė ilgametė D.Fincherio kolegė, prodiuserė Cean Chaffin ir jau netrukus merginai buvo pasiūlyta vaidinti filme.

Teko nugalėti baimes

Aktorė turėjo visiškai atsiduoti Lisbet Salander vaidmeniui ir paaukoti švelnios merginos išvaizdą. Jai teko nusikirpti ilgus plaukus, nusiskusti dalį galvos, įsiverti auskarą į antakį, ausis ir net krūties spenelį. R.Mara taip pat numetė svorio, nes juto, kad taip geriau įsigyvens į vaidmenį, lankėsi prievartos aukų pagalbos centre.

Įdomus faktas, kad jauna aktorė filmuodamasi labiausiai baiminosi ne pasirodyti nuoga ar brutaliose prievartavimo scenose, o kai ko kito. „Filme gana daug laiko būnu apsinuoginusi. Pamanėme, jei jau taip parašyta knygoje, taip turėtų būti ir filme. Dėl visų tatuiruočių, makiažo ir auskarų, mano pasikeitusio kūno, net būdama nuoga jaučiausi it vilkėčiau kostiumą. Žinoma, vaidinti prievartaujamą baisu, tačiau vienintelis dalykas, dėl kurio nebuvau tikra – važinėjimasis motociklu“, – prisipažino aktorė. Tačiau R.Mara filmavimų metu nugalėjo savo baimę ir puikiai įvaldė šią transporto priemonę, tuo gali įsitikinti naujosios „Merginos su drakono tatuiruote“ žiūrovai.

Holivude sukurtas filmas „Mergina su drakono tatuiruote“, kurį režisavo garsusis Davidas Fincheris, Lietuvos kino teatrus pasieks jau sausio 6-ąją.

Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ anonsas:

VIDEO: The Girl with the Dragon Tattoo Movie Trailer #2 - Official HD 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius