-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos premjeras Putinas pasirodė hiphopo scenoje (nuotraukos)

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, niekada nevengiantis pozuoti žurnalistams, penktadienį pasirodė vieno hiphopo konkurso scenoje, kurioje agitavo jaunimą atsisakyti narkotikų.
V.Putinas hiphopo renginyje
V.Putinas hiphopo renginyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas teikė apdovanojimus jau trečius metus vykstančiame hiphopo talentų konkurse „Kova dėl pagarbos“, kurio pagrindinis tikslas – propaguoti dabartinę jaunimo kultūrą, taip pat skatinti sveiką gyvenimo būdą, raginant atsisakyti narkotikų, alkoholio ir rūkymo.

Šio konkurso finale apdovanojimus atsiėmė jaunuoliai, pripažinti geriausiais trijose rungtyse: grafičių meno, repo ir breiko. Premjeras geriausiam grafičių menininkui jis įteikė kuprinę su 100 aerozolinių dažų balionėlių. Geriausias repo atlikėjas Roma Žiganas buvo apdovanotas profesionaliu mikrofonu, o „gatvės šokių“ rungties nugalėtojai Droni ir Alesia tapo profesionalios garso įrangos sistemos savininkais.

„Netgi iš pažiūros šiurkštokas miestų gatvių repas įgyja socialinę prasmę, kalba apie problemas, ypač tarp jaunimo, – V.Putinas pareiškė klausytojams. – Grafitis tampa tikru menu, o breiko šokis iš tiesų yra sveiko gyvenimo būdo propaganda, nes jį sunku suderinti su alkoholiu ir narkotikais.“

Buvęs Rusijos prezidentas pabrėžė, kad šalies jaunimas perima užsienyje susikūrusią populiariąją kultūrą, tačiau suteikia jai savitą rusišką atspalvį. Konkurso dalyviai ir žiūrovai atrodė sužavėti 57 metų V.Putino pasirodymu. Šis įtakingas politikas tebėra populiariausias šalyje, nors pernai perdavė prezidento postą Dmitrijui Medvedevui.

„Džiaugiuosi, kad laimėjau kovą už “respektą„, tačiau būtų jėga įrašyti su Putinu bendrą projektą, – Roma Žiganas išbėrė žodžius repo stiliumi. – Juk jis – žmogus legenda, jis mūsų didvyris. Sukelkit dėl jo triukšmą, kad išgirstų visas pasaulis!“

Raperis Dunia taip pat šūktelėjo į mikrofoną: „Vladimirui Vladimirovičiui – mūsų “respektas„ ir pagarba!“

V.Putinas iki šiol neatskleidžia, ar planuoja grįžti į Kremlių, tačiau labai rūpinasi savo „kietu“ įvaizdžiu pozuodamas nuotraukoms su baikeriais, plaukiodamas Sibiro upėse, meškeriodamas apnuoginta krūtine ir jodinėdamas žirgais. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius