Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankt Peterburge bus pastatytas paminklas Viktorui Cojui (video)

Sankt Peterburge paskelbtas paminklo dainininkui, grupės "Kino" lyderiui Viktorui Cojui projekto konkursas, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Viktoras Cojus
Viktoras Cojus
Temos: 1 Paminklas

Komisija, į kurią įėjo roko muzikanto šeimos nariai, ketina atidengti monumentą iki 2010 metų rugpjūčio 15 dienos, kai sukaks 20 metų nuo Viktoro Cojaus žūties automobilio katastrofoje.

„Aš labai sujaudintas ir nustebintas, kad mano Vitkai nori pastatyti paminklą. Man atrodė, praeis penkeri metai, ir jį pamirš. Ne, nepamiršo. Ir ačiū visiems, kas atsimena", – cituoja Roberto Cojaus, muzikanto tėvo žodžius agentūra ITAR-TASS.

Kaip sako organizatoriai, konkursas bus atviras visiems projektams, tarp jų, matyt, beveik gatavam paminklui, kurį buvo siūloma pastatyti Maskvoje prieš kelerius metus, jis iki šiol taip ir nebuvo pastatytas.

Pasak BBC tarnybos rusų kalba korespondento Sankt Peterburge Valerijaus Pankrašino, komisija dar nenusprendė, kur bus pastatytas monumentas, bet dažnai siūlomos dvi vietos: Rubinšteino gatvė miesto centre, kur devintajame dešimtmetyje buvo kultinis Leningrado roko klubas, ir katilinė „Kamčiatka", kur muzikantas užsidirbdavo lėšų gyvenimui kaip kūrikas.

Tačiau labiausiai tikėtinas trečiasis variantas: parke priešais sporto ir koncertų kompleksą, kitaip sakant – priešais dengtą olimpinį stadioną.

Maskvoje dainininko atminimo įamžinimui paprieštaravo gyventojai: buvo siūloma paminklą pastatyti prie Viktoro Cojaus sienos šalia Senojo Arbato, išmargintos iki šiol populiaraus rokerio gerbėjų grafičio piešiniais.

Gretimų namų gyventojai nuogąstavo, kad paminklas bus kaip magnetas asocialiems paaugliams.

Sankt Peterburge Rubinšteino gatvės 13-asis namas ir pastatas, kur buvusioje katilinėje buvo klubas „Kamčiatka", taip pat yra gyvenamieji.

V.Cojaus motinos pageidavimu, paminklas turi vaizduoti rokerį visu ūgiu.

 

VIDEO: Виктор Цой English Kukushka by Z-exit

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius