Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sasekso hercogienės Meghan suknelės su kišenėmis turi paslėptą žinutę: ką ji nori pasakyti?

Princo Harry žmonos Meghan Markle (37 m.) vilkimos suknelės neretai turi kišenes, į kurias hercogienė mėgsta įsikišti rankas. Tačiau tai, pasirodo, yra ne tik patogus drabužis, bet ir užslėpta feministinė žinutė.
Sasekso hercogienė Meghan
Sasekso hercogienė Meghan / „Scanpix“ nuotr.

Dažnai moteriški drabužiai – sijonai ir suknelės – siuvami be kišenių, ir tik pastaruoju metu jos vis labiau populiarėja moteriškame garderobe. Randasi net ir vestuvinių suknelių su kišenėmis!

Meghan Markle visada buvo aktyvi moterų teisių gynėja bei feministė, tačiau tapusi karališkosios šeimos nare privalo elgtis subtiliau, dažniau būti politiškai korektiška.

Tad rinkdamasi sukneles su kišenėmis bei kelnių kostiumus Meghan subtiliai siunčia svarbią žinutę apie moterų įgalinimą bei primena savo įsitikinimus.

Kišenių nebuvimas moteriškuose drabužiuose – vienas iš feminizmo naratyvų. Feministės piktinasi moteriškų drabužių nepraktiškumu ir drabužių kūrėjų nesupratimu, ko moterims reikia.

„Dėl kišenių nebuvimo moterys yra priverstos joms reikalingus daiktus neštis rankinėse, taip užimant rankas. Tačiau vyrų ir vaikų drabužiuose kišenių yra užtektinai. Moterims taip pat reikia lengvo priėjimo prie jų telefonų ir banko kortelių, tad kišenės yra privalomos ir Meghan tą žino, – portalui „Daily Mail“ sakė mados komentatorė Karine Laudort. – Galime spėti, kad Meghan feministiškoji pusė greičiausiai yra ta priežastis, kodėl ji vilki sukneles ir kelnes su kišenėmis – kad subtiliai pastovėtų prieš vyraujantį nusistatymą.“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan mėgsta nešioti ir kelnių kostiumus, ko kitos karališkosios šeimos moterys vengia
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan mėgsta nešioti ir kelnių kostiumus, ko kitos karališkosios šeimos moterys vengia

„Ji tikrai yra didžiulė moterų įgalinimo ir jų problemų advokatė ir taip pat puikiai supranta, kokią įtaką kiekvienas jos pasirinkimas daro“, – pridūrė mados ekspertė.

Jai antrino ir asmeninė stilistė, Anglijos lietuvė Milda Chellingsworth: „Moteriški drabužiai visuomet turėjo mažiau kišenių lyginant su vyriškais, bet tai pastaraisiais metais keičiasi. Sasekso hercogienė daro milžinišką įtaką... Ir nuolatos populiarina naujas tendencijas, tad gerai matyti ją nešiojant tokio stiliaus drabužius su kišenėmis“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Meghan Markle per savo gimtadienį dalyvavo vestuvėse: vedė geriausias princo Harry draugas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius