Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo vaikams atseikėjusi turtų, 85-erių Albos kunigaikštienė tekės už jaunesnio vyro

Viena turtingiausių Ispanijos moterų, labiausiai tituluota aristokratė pasaulyje – 85 metų Albos kunigaikštienė Cayetana Fitz-James Stuart – pareiškė, kad spalio pradžioje per privačią ceremoniją susituoks su 24 metais už ją jaunesniu valdininku Alfonso Diezu.
Albos kunigaikštienė Cayetana Fitz-James Stuart
Albos kunigaikštienė Cayetana Fitz-James Stuart / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis pranešimas buvo paskelbtas, kai dukart našle likusi aristokratė praeitą mėnesį išdalijo didžiulį palikimą savo penkiems sūnums ir dukrai. Pranešama, kad taip ji siekė įveikti vaikų pasipriešinimą planuojamai jos santuokai. „Ten nedalyvaus žiniasklaida, tik fotografas, kuris išplatins nuotraukas visiems žiniasklaidos kanalams“, – nurodoma kunigaikštienės pranešime.

Aristokratė, garsėjanti savo ekstravagantiškomis šukuosenomis ir spalvingais drabužiais, nurodė, kad vestuvių ceremonijoje dalyvaus tik jos vaikai, jų dabartiniai ir buvę sutuoktiniai bei jos gydytojas.

„Nė vienas iš mano draugų vestuvėse nedalyvaus dėl vietos stygiaus, – pridūrė Albos kunigaikštienė. – Šiame pranešime norėčiau pareikšti, jog būčiau dėkinga, jeigu žiniasklaida baigtų visus savo prasimanymus ir gerbtų mano ramybę.“

Tituluota turtuolė

Kunigaikštienė Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart valdo daug nekilnojamojo turto, taip pat turi vilų, rūmų ir meno vertybių, tokių kaip Goyos, Velazquezo, Murillo, Rembrandto ir Rubenso paveikslai. Anksčiau šį mėnesį dienraštis „El Pais“ pranešė, kad aristokratė liepą užrašė savo atžaloms turtą, pasak Ispanijos žiniasklaidos, vertą nuo 600 mln. iki 3,5 mlrd. eurų, tačiau išliks jo valdytoja iki savo mirties.

Tarp kunigaikštienės vaikams atitekusių turtų buvo Lirijos rūmai Madride, kuriuose sukaupta daug tapybos šedevrų, taip pat užmiesčio vilos, Monterėjaus rūmai ir El Techado pilis Salamankoje, rašo „El Pais“. „Esu katalikė ir noriu susituokti, tačiau mano vaikai kuria kliūtis. Tikėkimės, viskas išsispręs – aš taip manau“, – dar vasarį radijui „Cope“ sakė kunigaikštienė. „Alfonso nieko nenori – jis visko atsisakė; jis myli tik mane“, – pridūrė ji.

Kaip nurodo Guinnesso rekordų knyga, Albos kunigaikštienė turi daugiau titulų negu bet kuris kitas aristokratas pasaulyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius