-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptame M.Jacksono dienoraštyje – įrašai paskutinėmis jo dienomis ir svajonės apie amžiną atminimą

Legendinis Michaelas Jacksonas prieš mirtį buvo apsėstas minties tapti pirmuoju multimilijardieriumi pramogų pasaulio atstovu. Savo tikslus ir planus, kurių, deja, įgyvendinti nebespėjo, jis užrašė slaptame dienoraštyje, kurio ištraukos sudėtos į naujausią knygą apie popmuzikos karalių, rašo Mirror.co.uk.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Rašalu įamžintuose Michaelo Jacksono pamąstymuose jis nuolat kartoja norintis tapti „pačiu geriausiu“ ir nemirtingu, t.y. būti įamžintas kaip jo idealai Charlie Chaplinas ir Waltas Disney’us.

Dainininkas taip pat vylėsi uždirbti 20 mln. dolerių per savaitę už „Cirque du Soleil“ koncertus, sandorius su sportiniais prekių ženklais, tokiais kaip „Nike“, ir vaidmenis Holivudo filmuose, jų režisavimą.

Kaip rašo Mirror.co.uk, likus kelioms savaitėms iki Michaelo Jacksono mirties jis jau buvo pradėjęs pasiruošimą pasirodymui Londono „O2“ arenoje. Deja, ant scenos jis nebeužlipo.

Dainininkas pat planavo pasamdyti „prekybos vyruką“ ir atkurti tokius klasikinius filmus kaip „Dvidešimt tūkstančių mylių po vandeniu“ bei „The 7th Voyage of Sinbad“, tikėdamasis taip įamžinti savo atminimą, tada dar nenutuokdamas, jog muzikos pasaulyje jis jau tapo nemirtingu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jacksonas (2002 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jacksonas (2002 m.)

Dienoraštyje taip pat užfiksuoti atlikėjo ketinimai susigrąžinti savo turtų valdymą ir atsikratyti vadybininkų bei patarėjų, kurie, jo nuomone, juo naudojosi: „Noriu pats pasirašinėti didesnius nei 5000 dolerių čekius. Pasisamdyti buhalterį, kuriuo galėčiau pasitikėti, ir advokatą. Noriu su jais susipažinti.“

Pasirodo, Michaelas Jacksonas neištikimybe įtarinėjo savo tuometinį vadybininką Tohme R. Tohme ir nenorėjo, kad jis lankytųsi jo namuose arba su juo drauge skristų jo lėktuvu.

Dienoraštyje paminimas ir atlikėjo gydytojas Conradas Murray’us. Tuo metu Michaelas Jacksonas vartojo dideles dozes nuskausminamųjų vaistų, kurie jam nebeturėjo jokio efekto – jis tapo atsparus medikamentams ir reikalavo, kad vaistus jam pradėtų leisti į veną. Tik vėliau paaiškėjo, kad tai buvo didžiulė klaida. „Conradas privalo treniruotis, negaliu būti pavargęs“, – apie pasiruošimą dideliems planams prieš mirtį rašė dainininkas.

Knyga „Bad: An Unprecedented Investigation into the Michael Jackson Cover-up“ šią savaitę buvo išleista JAV. Jos autorius – Dylanas Howardas – joje aprašė, kaip dar ankstyvame 10-tame dešimtmetyje jis scenos legenda buvo priklausoma nuo nerimą ir skausmą mažinančių bei miegoti padedančių vaistų.

1999-aisiais Michaelas Jacksonas, pasak knygos autoriaus, nuskausminamuosius jau leidosi ir į veną. Praėjus trejiems metams jis jau siurbčiodavo iš šio vaisto, sumaišyto su vynu, paruoštus kokteilius.

Atlikėjo draugai ir artimieji baiminosi dėl jo sveikatos ir gerovės, dėl nepaaiškinamo ir kartais keisto elgesio, kaip antai incidento, kai pro viešbučio Berlyne langą jis iškišo naujagimį sūnų Blanketą, kaltino šias priklausomybes.

Po mirties darytose jo namų Los Andžele nuotraukose aiškiai matosi kambariuose besimėtantys vaistų buteliukai. Jiems Michaelas Jacksonas per mėnesį išleisdavo maždaug 100 tūkst. dolerių, o besiruošdamas minėtam koncertui Londone, jis paliepė gydytojui nupirkti 5000 ml bendrojo anestetiko propofolio, dainininko vadinto paprasčiausiai „pienu“. Tokio kiekio vaistų ligoninei būtų užtekę savaite - būtent šis medikamentas, suleistas į veną, ir pražudę Michaelą Jacksoną.

Dar tamsesni įrašai dainininko dienoraštyje nurodo, kad žvaigždę buvo užvaldžiusi ir paranoja. „Bijau, kad mane kažkas bando nužudyti, – rašė jis. – Aplink blogi žmonės. Jie nori sunaikinti mane ir pasisavinti mano leidybos kompaniją. Sistema nori mane nužudyti dėl mano katalogo… Jo aš neparduosiu.“

Knygoje dar kartą iškeliamas klausimas ir apie dainininko santykius su berniukais. Autorius teigė matęs vieną Holivude įkyriai parduoti bandomą vaizdo įrašą, kuriame nufilmuoti keisti atlikėjo žaidimai su vaikais jo miegamajame.

Vyresnis berniukas stovi ant Michaelo Jacksono lovos, rankomis apsivijęs aplink medinį stulpą – kaip nukryžiuotas kankinys, rašo Mirror.co.uk. Michaelas Jacksonas stovį priešais jį ir spokso, o kitas vaikas viską filmuoja. Dainininkas įsako nulipti nuo lovos, tačiau berniukas pradeda keiktis, garsiai šnopuoti ir vartyti akis. Michaelas Jacksonas tada sugriebia jį už marškinėlių – vėl pasigirsta keiksmai, po kurių vaikas bando apspjauti dainininką prieš jam nueinant.

Dylanas Howardas pripažino, kad ši matyta medžiaga jį sutrikdė: „Scena kėlė nerimą… Negalima ignoruoti ir keiksmų bei simuliuoto smurto lygio. Nors Michaelas su vaikais perdėtai vaidina, kas akivaizdu, jų pasirinkta tema be abejo jų amžiui nebuvo tinkama.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Daugiausiai po mirties uždirbusios žvaigždės: kiek milijonų subyrėjo į legendų artimųjų kišenes?

Eltonas Johnas prisiminė draugystę su Michaelu Jacksonu: „Jis buvo psichiškai nesveikas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius