-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sostų karų“ žvaigždė Emilia Clarke pirmąkart prakalbo apie smegenų aneurizmą: „Buvau praradusi viltį“

Po kelerių metų tylos „Sostų karų“ žvaigždė Emilia Clarke (32 m.) atvirai prakalbo apie sunkią ligą. Aktorė atskleidė, kad besifilmuojant kultiniame seriale jai net du kartus plyšo smegenų aneurizma, jos gyvybei grėsė didelis pavojus.
Emilia Clarke seriale „Sostų karai“
Emilia Clarke seriale „Sostų karai“ / HBO nuotr.

Aštuonerius metus Drakonų motinos Daenerys Targaryen vaidmenį kūrusi aktorė apie ligą prakalbo tik dabar. Atvirame interviu „New York Times“ laikraščiui pasakojo, kad pirmą kartą apie aneurizmą išgirdo 2011 metais. Jai tuo metu buvo 24-eri, tai buvo aktorės karjeros pradžia.

Emilia Clarke teigė: „Tuomet, kai jau atrodė, jog išsipildė visos mano vaikystės svajonės, beveik pamečiau savo protą ir gyvenimą. Niekada anksčiau nekalbėjau apie tai viešai, tačiau dabar tam atėjo tinkamas metas.“

Ji pasakojo, kad ligos požymiai pasireiškė filmavimo aikštelėje. Po intensyvių repeticijų ji pajuto stiprų galvos skausmą, o atsidūrusi ligoninėje aktorė išgirdo gąsdinančią diagnozę.

Smegenų aneurizma – ta nenormalus smegenų kraujagyslės dalies išsiplėtimas, kuomet gresia tikimybė, kad bet kada sprogus kraujagyslės sienelei kraujas užlies smegenis. Jai plyšus trečdalis žmonių miršta iš karto arba praėjus labai nedaug laiko.

„Scanpix“/AP nuotr./Emilia Clarke
„Scanpix“/AP nuotr./Emilia Clarke

Emilia Clarke pasakojo, jog baisiausiais momentais norėjosi tiesiog atjungti gyvybę palaikantį aparatą ir paprašyti gydytojų leisti jai numirti. „Visas mano darbas – tai, kuo aš gyvenu – remiasi kalba ir bendravimu. Be šių dviejų dalykų, viskas būtų prarasta (smegenų nukraujavimo metu yra paveikiami smegenų centrai, atsakingi už kalbėjimo įgūdžius – aut. past.)“, – teigė aktorė.

Serialo žvaigždė taip pat dalinosi išgyvenimais, jog gydymosi ligoninėje metu daktarai aptiko dar vieną, kitoje jos smegenų pusėje, esančią aneurizmą, kuris bet kuriuo metu galėjo trūkti.

„Scanpix“/AP nuotr./Joe Naufahu ir Emilia Clarke seriale „Sostų karai“
„Scanpix“/AP nuotr./Joe Naufahu ir Emilia Clarke seriale „Sostų karai“

Prieš grįždama į filmavimo aikštelę, aktorė turėjo dalyvauti spaudos konferencijose, kurių metu jai tekdavo gerti morfiną, ir, kaip pati teigė, visuomet galvodavo, jog bet kurią akimirką galinti mirti.

Nepaisant didelių sveikatos problemų aktorė baigė filmuotis trečiame serialo sezone, o tuomet sulaukė pasiūlymo suvaidinti Brodvėjuje. Vis dėlto viešint Niujorke daktarai pastebėjo, kad kraujagyslė vėl smarkiai išsiplėtusi, todėl buvo suorganizuota operacija. Ir nors, kaip pasakoja aktorė, žadėta, kad procedūra bus paprasta, operacija buvo nesėkminga, aktorė kentė neapsakomus skausmus.

Emilia pasakoja ligoninėje praleidusi kelis mėnesius, buvo praradusi viltį, kad pavyks pasveikti, kentė stiprius panikos priepuolius. Ji neslepia – kiekvieną dieną gyveno su mintimi, kad neišgyvens, ruošėsi blogiausiam.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emilia Clarke
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emilia Clarke

Dabar kalbėdama apie neapsakomus išgyvenimus, ji dėkoja likimui, kad buvo viena iš tų, kuriai pasisekė išsitraukti laimingą loterijos bilietą. Šiuo metu situacija yra stabili, aktorė jaučiasi gerai, tačiau pripažįsta, kad ši liga visą gyvenimą reikalaus ypatingo rūpinimosi savo sveikata, nuolatinių vizitų pas gydytojus.

Britų aktorė neseniai paskelbė apie įsteigtą labdaros organizaciją „Same you“, kuri padeda suteikti kuo geresnį gydymą sveikstantiems po insulto ar kitų ligų.

Interviu Emilia Clarke pridūrė besidžiaugianti, kad jai pavyko nusifilmuoti ir paskutiniame „Sostų karų“ sezone, galėjo pati matyti, kaip susidėlios personažų istorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius