-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai pataria, kaip B.Obamai išgyventi Baltuosiuose rūmuose su uošve

Norėdamas gyventi taikiuose namuose, prieš kraustydamasis į Baltuosius rūmus Barackas Obama turėtų rimtai pašnekėti su savo žmona ir uošve.
Barackas Obama su uošve Marian Robinson
Barackas Obama su uošve Marian Robinson / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Baltieji rūmai

Trijų kartų gyvenamų šeimos ūkių JAV yra maždaug keturi milijonai. Taip gyvens ir Obamų šeima, kadangi kartu su prezidentu, jo žmona ir vaikais įsikraustys ir Obamos uošvė Marian Robinson, rašo „The New York Daily News“.

Senelė gali būti nuostabus priedas prie šeimyninio gyvenimo, tikina psichologė Elaine Ducharme, tačiau tik tuo atveju, jei visi žinos, kaip tokiuose namuose manevruoti.

Pagrindiniai klausimai, kuriuos turi aptarti tėvai ir seneliai, yra privatumas ir vaikams taikoma disciplina, mano Hartforde praktikuojanti specialistė.

Su tuo sutinka sesele dirbanti Dannee Brown. Jos manymu, tokios diskusijos ir išankstinis taisyklių nustatymas yra geresnis sprendimas nei skausmingas problemų sprendimas pavėluotai.

Pagrindiniai klausimai, kuriuos turi aptarti tėvai ir seneliai, yra privatumas ir vaikams taikoma disciplina, mano Hartforde praktikuojanti specialistė.

Brown visada žinojo, jog jos tėvai, Billas ir Mary Lou Wade, vieną dieną gyvens su ja. Ypač tėvų paramos Brown reikėjo po skyrybų. Tačiau konfliktą su tėvais įžiebė nesutarimai dėl vaikų auklėjimo.

„Su tėčiu smarkiai susibarėm dėl vaikų disciplinos“, – pasakojo moteris iš Fredericksburgo Virdžinijoje. „Turėjau paaiškinti, jog vaikai yra mano, ir juos auklėju bei auginu aš, o ne jie“. Tuo tarpu Brown motina tikino tenorėjusi būti močiute, kuri lepina vaikus. Mamos funkcijos jos visai nedomino, tačiau jų močiutė turėjo imtis dukrai dirbant.

Žiemas seneliai leidžia Floridoje, todėl visi vieni nuo kitų gali pailsėti. Žiemą vaikai senelių išsiilgsta ir bent kartą juos aplanko Floridoje. Tuo tarpu mamai tai proga įvertinti, kiek daug darbų namuose atlieka seneliai.

Ducharme manymu, tėvai ir seneliai turi susitarti dėl privatumo erdvių. „Kiekvienas turi turėti vietą, kur galėtų pabūti vienas“, – mano psichologė. Brown pasakojo, jog vakarais tokios vietos ji pasigenda. Grįžusi iš darbo ji žaidžia su vaikais. Jiems nuėjus miegoti, Brown nori būti tik su savimi. Tačiau tada pasišnekučiuoti prisistato jos motina.

„Tomis akimirkomis noriu jai liepti dingti“, – teigia Brown. „Neliepiu, bet mąstau apie tai“. Netgi jei visi problematiški klausimai aptariami iš anksto, tam tikri konfliktai rečiau ar dažniau pasitaikys, mano specialistė.

„Trijų kartų gyvenimas susideda iš nuolatinio problemų sprendimo“, – aiškia Ducharme. Savo klientams ji pataria rengti reguliarius šeimos pokalbius, kuriuose visi išsako savo nusiskundimus.

„Jei nejaučiate su žmogumi ryšio, jei kiekvienas bandymas išsakyti savo jausmus ir idėjas baigiasi mūšiu, tuomet geriausia su tokiu žmogumi kartu negyventi“, – samprotauja Ducharme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius