Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Steve‘as Jobsas mirė nesusitikęs su savo biologiniu tėvu

Steve‘o Jobso biologinis tėvas Abdulfattahas Jandalis taip ir nespėjo įgyvendinti didžiausio savo troškimo – susitikti su sūnumi bent puodeliui kavos. S.Jobsui mirus, jo tėvas neturėjo ką pasakyti.
S.Jobsas darbuotojams nuolat pabrėžė, kad svarbiausia yra laiku rinkai pristatyti veikiančius, novatoriškus ir patrauklaus dizaino produktus. Kompanijos sėkmė rodo, kad šis požiūris buvo teisingas.
Steve'as Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Steve'as Jobsas

Amerikoje gyvenantis 80-metis išeivis iš Sirijos A.Jandalis su sūnumi neturėjo jokių santykių. Anksčiau jis buvo sakęs, kad gailisi, jog atidavė sūnų įsivaikinti. Rugpjūtį duodamas interviu „The Sun“ jis pakartojo jau anksčiau išsakytą savo troškimą susitikti su sūnumi. „Gyvenu su viltimi, kad jis susisieks su manimi, kol dar nebus per vėlu, – sakė jis. – Tapčiau daug laimingesniu žmogumi, jei jis sutiktų bent išgerti kavos su manimi.“

Dabar, S.Jobsui mirus, A.Jandalis atsitvėrė tylos siena, rašo „International Business Times“. „Žinau (apie jo mirtį – aut. past.). Aš tikrai neturiu ką pasakyti“, – teigė jis.

Susisiekti nebandė

1955 metais politinių mokslų studentas A.Jandalis ir vidurinę mokyklą baigusi Joanne Carole Schieble buvo nesusituokę, kai jiems gimė sūnus. Kūdikį įsivaikinę Paulas ir Clara Jobsai jam davė Steveno Paulo vardą. Praėjus beveik metams A.Jandalis ir J.C.Schieble susituokė ir susilaukė dar vieno vaiko – S.Jobso biologinės sesers, rašytojos Monos Simpson.

Teigiama, kad S.Jobsas niekada nebandė susisiekti su savo biologiniu tėvu, nepaisant viešų jo prašymų. Tiesa, su biologine seserimi jis palaikė ryšius – pirmą kartą jie susitiko, kai „Apple“ įkūrėjui buvo 27-eri, ir nuo tada bendraudavo reguliariai. „Mes esame šeima. Ji yra viena geriausių mano draugių visame pasaulyje. Aš jai skambinu ir mes bendraujame kas kelias dienas“, – yra sakęs S.Jobsas.

Nors A.Jandalis labai norėjo susitikti su sūnumi, jis teigė, kad „siriškas išdidumas“ neleido jam pačiam susisiekti su S.Jobsu. „Steve‘as turės pats tai padaryti, kadangi siriškas išdidumas neleidžia man to padaryti, nes jis gali pagalvoti, kad aš kėsinuosi į jo turtus. Aš jų nesiekiu. Aš turiu pinigų. Tačiau aš neturiu sūnaus, ir tai mane labai liūdina“, – sakė A.Jandalis viename interviu.

Biologinių tėvų nepripažino

S.Jobsas yra ne sykį sakęs, kad jo charakterį suformavo gyvenimo patirtis, o ne gimdytojų genai. Jį įsivaikinusius Paulą ir Clarą Jobsus jis visuomet vadindavo „vieninteliais tikrais tėvais“.

Beje, nors nepripažino savo biologinių tėvų, pats S.Jobsas taip pat turėjo nesantuokinę dukterį – Lisą Brennan-Jobs. Ši gimė 1978-aisiais, kai „Apple“ įkūrėjui tebuvo 23-eji. Jos motina – S.Jobso universiteto laikų draugė Chris-Ann Brennan.

S.Jobsas ilgus metus atsisakė pripažinti savo tėvystę, teisme teigdamas, esą jis yra nevaisingas. Žinomas vyras tik gerokai vėliau pripažino esąs Lisos tėvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius