Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stevenas Spielbergas pristato virtualios realybės odisėją „Oazė: žaidimas prasideda“

Kino genijus Stevenas Spielbergas nuo pat karjeros pradžios neslėpė, jog yra prisiekęs kompiuterinių žaidimų mėgėjas, o dabar tuo galėsime įsitikinti ir apsilankę jo naujausioje premjeroje.
Filmas „Oazė: žaidimas prasideda“
Filmas „Oazė: žaidimas prasideda“ / Kadras iš filmo

Kovo 30 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodys įspūdingas fantastinis epas „Oazė: žaidimas prasideda“, kuris sukurtas pagal Ernesto Cline'o to paties pavadinimo knygą, akimirksniu tapusią pasauliniu bestseleriu.

Beje, įdomus faktas – knygoje yra minimas pats Stevenas Spielbergas, tačiau režisierius, kurdamas filmą, pašalino visas sąsajas su savimi.

„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas
„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas

„Tai buvo mano sena svajonė, dievinu šią knygą, galima sakyti, moku ją mintinai. Tad koks gi kvailys nesiimtų vieno iš savo mėgstamiausių veikalų perkelti į kino teatrus? Aišku, yra galimybė viską sugadinti, bet čia tikrai ne šis atvejis. Tie, kas skaitė bestselerį, žinau, bus priekabūs, nes tokie jau mes, fantastikos mėgėjai, esam. Bet tikiu, kad sugebėsiu žiūrovus perkelti ten, kur jie dar nėra buvę“, – sako režisierius, už savo darbus jau gavęs 3 „Oskarus“.

O jūs ar pasiruošę įspūdingam nuotykiui, net per dideliam šiam pasauliui? Virtualios realybės veiksmo filmas „Oazė: žaidimas prasideda“ nukels į 2045-uosius metus.

Bėgdami nuo chaotiško ir pražūtin besiritančio pasaulio, žmonės laiką mieliau leidžia virtualioje realybėje, o ypač – programoje „Oazė“. Jos kūrėjas, ekscentriškas genijus Džeimsas Halidėjus (aktorius Markas Rylance'as) prieš mirtį paskelbia „Oazėje“ paslėpęs „Velykų kiaušinį“. Jį suradęs asmuo paveldės pusę trilijono dolerių ir „Oazės“ nuosavybės teises.

Jaunas vaikinukas Veidas Vatsas (akt. Tye Sheridanas) netikėtai aptinka pėdsaką, vedantį link pagrindinio prizo. Tačiau jam ir jo draugams ant kulnų lipa „Inovatyvios interneto industrijos“ – galinga korporacija, dėl „Oazės“ pasiryžusi padaryti bet ką.

Stulbinanti virtualios realybės odisėja „Oazė: žaidimas prasideda“ į Lietuvos kino teatrų ekranus atkeliauja jau kovo 30 dieną.

VIDEO: Fimo „OAZĖ: ŽAIDIMAS PRASIDEDA“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius