Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stiprioms ir įkvepiančioms moterims – TOP 5 filmai apie tokias pat herojes

Geresnio būdo šiuo metu tarptautinei moterų dienai paminėti nei filmų apie įkvepiančias ir stiprias herojes peržiūra tikriausiai nėra. Pristatome jums TOP 5 geriausias juostas, kuriose išaukštinama nepriklausomų moterų aistra ir pasipriešinimas.

5. „Kerol“ (2015 m.)

Romantiškuose filmuose apie homoseksualius santykius retai kada pasakojama dviejų moterų istorija. Būtent todėl šis „Oskarams“ nominuotas filmas yra toks svarbus.

Jautrioje, gražiai išvaidintoje dramoje nagrinėjami intymūs dviejų moterų – Carol, elegantiškos, orios moters, kurios santuoka išgyvena krizę, ir Therese, jaunos, seksualinį pabudimą tuoj patirsiančios fotografės, santykiai.

VIDEO: Filmo „Kerol“ anonsas

4. „Maištingoji Džeinė“ (2007 m.)

Bent vieną rašytojos Džeinės Ostin knygą tikrai esate skaitę – romanai „Ema“, „Puikybė ir prietarai“ bei „Protas ir jausmai“ laikomi vienais geriausių anglų literatūros šedevrų. Tačiau kaip atrodė Dž.Ostin gyvenimas? Jį įsivaizduoti ir padeda šis filmas.

Gimusi neturtingoje šeimoje, Dž.Ostin susiduria su tėvų spaudimu ištekėti už turtingo jaunuolio. Mergina pradeda maištauti, mat mano, kad po vedybų ji neteks savarankiškumo. Tačiau netikėtai ją užvaldo meilė, įkvėpusi ir garsiausias jos istorijas.

VIDEO: Filmo „Maištingoji Džeinė“ anonsas:

3. „Paslėpti skaičiai“ (2016 m.)

Filme pasakojama tikra trijų juodaodžių moterų – Katherine, Mary ir Dorothy, 7-ame dešimtmetyje dirbusių NASA – istorija. Nepaisant rasizmo ir lyčių nelygybės, su kuo talentingoms moterims tenka susidurti kasdien, jos nesiliauja pildžiusios savo svajonių darbovietėje, kur dominuoja baltaodžiai vyrai.

Filmo pabaigoje atskleidžiama, kad ši stipri trijulė tapo „smegenimis“, prisidėjusiomis prie astronauto Johno Glenno kelionės Žemės orbita.

VIDEO: Filmo „Paslėpti skaičiai“ anonsas:

2. „Geležinė ledi“ (2011 m.)

Nereikia įtikinėti, kad Meryl Streep – viena geriausių Holivudo aktorių. Nepamirštamas ir jos vaidmuo filme „Geležinė ledi“.

Autobiografinėje dramoje pasakojama apie Margaret Thatcher gyvenimą – nuo ankstyvos karjeros siekiant sugriauti lytis ir klases dalijančius barjerus iki tapimo pirmąja Anglijos moterimi ministre pirmininke.

VIDEO: Filmo „Geležinė ledi“ anonsas:

1. „Coco prieš Chanel“ (2009 m.)

Mados fanatikai – sukluskite, nes šis filmas kaip tik jums. Jame pasakojama apie vieną ikoniškiausių ir labiausiai įkvepiančių moterų mados industrijoje – Coco Chanel, dirbančią siuvėja ir kabareto šokėja, gyvenančią jai neskirtą gyvenimą tol, kol tampa patrauklaus anglų verslininkų Arthuro Capelo mylimąja ir mados konsultante.

Tai ne tik elegantiškas, jautrus romantinis filmas. Tai juosta, atskleidžianti nepaprastą C.Chanel aurą ir asmenybę.

VIDEO: Coco prieš Chanel
VIDEO: Verta pamatyti: filmų apie stiprias ir įkvepiančias moteris TOP 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius