Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugrįžę Britų muzikos apdovanojimai padovanojo įspūdingą šou: tarp laimėtojų – Dua Lipa ir Harry Stylesas

Po atidėliojimų ir ilgų svarstymų didžiausias Jungtinėje Karalystėje muzikos renginys vis dėlto įvyko. Įprastai vasarį organizuojami, šiemet Britų muzikos apdovanojimai, dar vadinami „Brit“ apdovanojimais, į Londono O2 areną sugrįžo gegužę. Ir pasikvietė ne tik dainininkus, bet ir šiek tiek žiūrovų.
41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos
41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos / Vida Press nuotr.

Šiemet beveik visos kino ir muzikos apdovanojimų ceremonijos vyko iš dalies nuotoliniu būdu – dauguma svečių statulėles atsiėmė iš namų, kalbas sakydami per „Zoom“, ir tik daliai pačių svarbiausių buvo leista renginyje dalyvauti gyvai. Britų muzikos apdovanojimų organizatoriai elgėsi šiek tiek kitaip – leido ryškiausioms muzikos žvaigždėms susirinkti vienoje vietoje.

Tarp tokių – renginį pradėję „Coldplay“, Dua Lipa, Olivia Rodrigo, prieš tai savaitę praleidusi karantine viešbutyje atokiame Anglijos kaimelyje, ir kitos. Taip pat Taylor Swift, kuriai įteiktas istorinis apdovanojimas. Dainininkė tapo pirmąja moterimi ir jauniausia (jai 31-eri) „Global Icon“ apdovanojimo, įteikiamo už ilgalaikę įtaką britų kultūrai, laureate.

Vida Press nuotr./41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos
Vida Press nuotr./41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos

Šio renginio laukė ne tik žvaigždės. Apdovanojimų ceremoniją O2 arenoje leista stebėti ir žiūrovams. Žinoma, visos sėdimos vietos nebuvo užpildytos, bet tiems 4000 išrinktųjų, iš kurių 2500 sudarė nemokamus pakvietimus gavę medicinos, policijos ir kitų karantino metu su padidėjusiu darbo krūviu susidūrusių profesijų atstovai, šis vakaras tikrai tapo įsimintinu.

Beje, kaip rašo „Mirror“, įprastai Londono O2 arenoje per panašias apdovanojimų ceremonijas telpa apie 20 tūkst. žiūrovų. Dalį kėdžių organizatoriai išdėlioja ant žemės. Šiemet tose vietose savo pasirodymo laukė prie staliukų gerokai toliau vienas nuo kitų susodinti atlikėjai, į renginį galėję atsivesti tik vieną žmogų. Ir prie staliukų jie sėdėjo daugiausiai po du. Jei nebūtų pandemijos, tikriausiai atlikėjams kompaniją būtų palaikę jų asistentai ir vadybininkai, artimieji.

Bet vieniši Britų muzikos apdovanojimų nominantai tikrai nesijautė. Užkulisiuose, siekiant pasirūpinti dainininkų ir kitų dalyvių saugumu, dirbo net 800 žmonių. Dar 500 padėjo užtikrinti tvarką pačioje arenoje.

Nepaisant gerokai sumažinto dalyvių ir žiūrovų skaičiaus, šie apdovanojimai – didžiausias renginys arenoje nuo pandemijos pradžios. Žinoma, į jį patekti buvo galima tik pateikus ne vėliau nei prieš 36 valandas atliktą neigiamą koronaviruso testą. Be to, šis renginys – eksperimentinis. Jo metu bus tiriama koronaviruso plitimo viešuose renginiuose rizika.

Tačiau panašu, kad šio renginio metu buvo pamirštos pandemijos nuotaikos, nes ant scenos buvo surengtas ne vienas grandiozinis pasirodymas, o laimėtojų vardai sutikti gausiausiais plojimais. Štai pasiimdamos apdovanojimą, grupės „Little Mix“ narės džiaugėsi dėl kartu praleistų 10 metų.

„Mes taip smagiai praleidome laiką, padarėme tiek daug gražių prisiminimų. Norime pradėti nuo padėkos savo neįtikėtiniems gerbėjams, žinoma, Jesy ir mūsų nuostabiai komandai“, – užlipusios ant scenos sakė grupės narės.

Vida Press nuotr./41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos
Vida Press nuotr./41-osios „Brit Awards“ ceremonijos akimirkos

Merginos taip pat pagerbė kitas populiarias praeities grupes, tokias kaip „Spice Girls“, „Girls Aloud“, „All Saints“ ir „Sugababes“. Jos palietė ir rimtas temas, diskutavo, kaip pramogų pasaulyje elgiamasi su menininkėmis.

Tuo metu Billie Eilish apdovanojimuose gyvai nepasirodė. Atlikėja padėkojo nuotoliniu būdu, pripažindama, kad ne tik atvykti norėjo, bet ir tikėjosi praleisti smagiai laiką, kaip ir praeitais metais.

Atsiėmusi statulėlę, Dua Lipa padėkojo savo gerbėjams ir nepraleido progos pažerti kritikos Borisui Johnsonui. Savo kalboje ji ragino politiką suteikti teisingą atlyginimą darbuotojams, kurie dėjo visas pastangas per koronaviruso pandemiją.

Beje, The Weeknd laimėjimą pristatė pirmoji ponia Michelle Obama, kuri atlikėją gyrė už labdaringą veiklą bei jo talentą muzikoje.

41-oji Britų muzikos apdovanojimų ceremonija, sutalpinta į tris minutes:

VIDEO: The BRITs 2021 in 3 minutes | The BRIT Awards 2021

2021 m. Britų muzikos apdovanojimų laureatai (paryškinti):

GERIAUSIAS ALBUMAS

Arlo Parks – „Collapsed in Sunbeams“
Celeste – „Not Your Muse“
Dua Lipa – „Future Nostalgia“
J Hus – „Big Conspiracy“
Jessie Ware – „What’s Your Pleasure“

GERIAUSIA BRITŲ ATLIKĖJA

Arlo Parks
Celeste
Dua Lipa
Jessie Ware
Lianne La Havas

GERIAUSIAS BRITŲ ATLIKĖJAS

AJ Tracey
Headie One
J Hus
Joelas Corry
Yungblud

GERIAUSIA BRITŲ GRUPĖ

„Bicep“
„Biffy Clyro“
„Little Mix“
„The 1975“
„Young T & Bugsey“

METŲ PROVERŽIS

Arlo Parks
„Bicep“
Celeste
Joelas Corry
„Young T & Bugsey“

GERIAUSIAS BRITŲ SINGLAS

220 Kid & Gracey – „Don’t Need Love“
Aitch & AJ Tracey su Tay Keithu – „Rain“
Dua Lipa – „Physical“
Harry Stylesas – „Watermelon Sugar“
Headie One su AJ Tracey & Stormzy – „Ain’t It Different“
Joelas Corry su MNEK – „Head & Heart“
Nathanas Dawe’as su KSI – „Lighter“
Regard ir Raye – „Secrets“
Simba su DTG – „Rover“
„Young T & Bugsey“ su Headie One – „Don’t Rush“

GERIAUSIA UŽSIENIO ATLIKĖJA

Ariana Grande
Billie Eilish
Cardi B
Miley Cyrus
Taylor Swift

GERIAUSIAS UŽSIENIO ATLIKĖJAS

Bruce’as Springsteenas
Burna Boy
Childish Gambino
Tame Impala
The Weeknd

GERIAUSIA TARPTAUTINĖ GRUPĖ

BTS
„Fontaines DC“
„Foo Fighters“
„Haim“
„Run The Jewels“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius