-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaukęs 90-ies mirė kino legenda aktorius Jackas Klugmanas

Kalėdų rytą mirė devyniasdešimties sulaukęs televizijos serialų ir kino žvaigždė Jackas Klugmanas. Aktorius geriausiai žinomas iš sukurtų vaidmenų serialuose „Keista porelė“ (angl. „The Odd Couple“) ir „Kvinsis“ (angl. „Quincy ME“) bei filme „12 įtūžusių vyrų“.
Jackas Klugmanas
Jackas Klugmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Holivudas

J.Klugmano advokatas bei atstovas Larry Larsonas portalą BBC.co.uk patikino, kad sakė, kad aktorius mirė ramiai savo namuose Los Andžele. Šalia jo  budėjo  žmonai Peggy, kurią Jackas vedė prieš penkerius metus. Aktorius per gyvenimą susilaukė dviejų sūnų – Davido  ir Adamo – bei dviejų vaikaičių.

Nuo 1976 iki 1983 metų rodomoje televizijos dramoje „Kvinsis“  J.Klugmanas atliko pagrindinį, nusikaltimus narpliojančio teismo patologo vaidmenį. O nuo 1970 iki 1975 metų už sporto žurnalisto vaidmenį situacijų komedijoje „Keista porelė“ aktorius pelnė net du „Emmy“ apdovanojimus.

Maža to, per daugiau kaip 60 metų trukusią karjerą J.Klugmanas suvaidino ne vienoje garsioje juostoje. Su Holivudo legenda Henry Fonda vaidino ilgo metro filme „12 įtūžusių vyrų“, o su Jacku Lemmonu „Vyno ir rožių dienos“ bei  „Aš ir toliau dainuosiu“ su gražuole Judy Garland.

Tiesa, J.Klugmanas  daug metų smarkiai rūkė. 1974 metais jam buvo diagnozuotas gerklės vėžys, tačiau aktorius jį sėkmingai išsigydė. Po operacijos ir gydymo jis galėjo toliau vaidinti. Tačiau rūkyti aktorius nemetė, todėl vėžys  ir vėl atsinaujino, praneša organizacija „The Oral Cancer Foundation“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius