Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suskaičiuota, kiek kainavo prašmatnios Kim Kardashian ir Kanye Westo vestuvės

Po savaitgalį įvykusių kone laukiamiausių metų vestuvių ne vienam parūpo – kiek Kim Kardashian (33 m.) ir Kanye Westui (36 m.) galėjo atsieiti jų šventė. „People“ pabandė suskaičiuoti preliminarias išlaidas, kurios – išties įspūdingos.
Kim Kardashian ir Kanye Westas
Kim Kardashian ir Kanye Westas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žmonės.lt primena, kad realybės šou žvaigždė Kim Kardashian ir reperis Kanye Westas vyru ir žmona tapo praėjusį šeštadienį Italijoje. 11-os mėnesių dukrą North auginanti pora kartu yra nuo 2012-ųjų pavasario – iki tol jiedu daug metų buvo geri draugai.

Svečių apgyvendinimas

Už trumpą – vos trijų dainų – koncertą Lanai Del Rey buvo sumokėta įspūdinga 2,8 mln. dolerių suma.

Europoje vestuves sumanę atšokti jaunavedžiai nemažai turėjo sumokėti už savo svečių, kurių dauguma atvyko iš JAV, apgyvendinimą. Pirmieji svečiai į Paryžių atvyko dar gegužės 19-ąją, likus penkioms dienoms iki vestuvių. Visi svečiai apsistojo prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Hôtel George V“ Paryžiuje, čia kambario kaina parai prasideda nuo 750 dolerių. Kai šventė persikėlė į Florenciją, svečiai mažiausiai vieną naktį praleido „St. Regis“ arba „Four Seasons“ viešbutyje, abiejuose kambario kaina už parą atsieina maždaug 885 dolerius. Vestuvėse dalyvavo apie 200 svečių, taigi jauniesiems vien už jų apgyvendinimą reikėjo sumokėti daugiau kaip pusę milijono dolerių. Tiesa, į tai neįskaičiuota vilos Florencijoje „Villa San Michele“ nuomos kaina – čia buvo apsistojusi gausi jaunavedžių šeima, o kaina už vieną kambarį prasideda nuo 1 800 dolerių už naktį.

Pramogos prieš vestuves

Tarp pramogų, kurias svečiams suorganizavo Kim ir Kanye, buvo mergvakaris, skirtas artimiausioms nuotakos draugėms. Kim su jomis šventė viešbučio „Hôtel Costes“ restorane, kuris yra vienas geriausių visame Paryžiuje. Vakarienės kaina žmogui čia prasideda nuo 190 dolerių, taigi iš viso turėjo atsieiti apie 4 100 dolerių. Vis tik ši suma yra juokinga palyginus su ta, kurią jaunavedžiai kitą vakarą paklojo už priešvestuvinę vakarienę visiems svečiams. Jos metu koncertavo Lana Del Rey, kuri, Kanye prašymu, atliko mėgstamiausią Kim dainą „Young and Beautiful“ (skambant šiai dainai Kanye prieš pusmetį pasipiršo savo išrinktajai). Už trumpą – vos trijų dainų – koncertą Lanai Del Rey buvo sumokėta įspūdinga 2 800 000 dolerių suma. Svečiams taip pat buvo surengta privati ekskursija po Versalį.

„Instagram“ nuotr./Kim Kardashian mergvakaris
„Instagram“ nuotr./Kim Kardashian mergvakaris

Svečių transportavimas

Tam, kad iš Paryžiaus visus svečius nuskraidintų į Florenciją, kur vyko vestuvės, Kim ir Kanye reikėjo dviejų privačių lėktuvų. Nusileidus ant žemės apie 50 nuomotų prabangių automobilių nuvežė svečius į šventės vietą – ši paslauga atsiėjo apie 70 000 dolerių.

Šukuosenos ir makiažas svečiams

Kim ir Kanye pasirūpino, kad į svetimą šalį atvykę jų svečiai galėtų atsipalaiduoti ir neieškoti, kur pasigražinus prieš šventę. Tokia paslauga galėjo kainuoti maždaug po 380 dolerių už žmogų, o tam, kad visi svečiai atrodytų gražiai, jaunavedžiai greičiausiai sumokėjo apie 65 000 dolerių.

Vestuvių vieta

Pora vyru ir žmona tapo įspūdingame XVI amžiau Belvederės forte Florencijoje, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į senąjį Italijos miestą. Kim ir Kanye už forto nuomą paklojo apie 409 000 dolerių, ir čia vien kaina už pačią vietą – garso aparatūra, apšvietimas, dekoracijos, gėlės ir visa kita kainavo papildomai ir, nė neabejojama, tikrai labai nemažai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Belvederės fortas, kuriame Kim Kardashian ir Kanye Westas iškėlė vestuvių pokylį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Belvederės fortas, kuriame Kim Kardashian ir Kanye Westas iškėlė vestuvių pokylį

Gėlės

Pora susituokė prieš milžinišką sieną, kuri visa buvo papuošta gyvomis gėlėmis. Floristas iš „Fiori Della Signoria“ gėlių salono Florencijoje įvertino, kad Kim ir Kanye gėlės, kuriomis jie puošė vestuvių vietą, galėjo kainuoti apie 136 000 dolerių.

Maistas

Vestuvių meniu rūpinosi garsūs Florencijos šefai Annie Féolde ir jos vyras Giorgio Pinchiorri. Vertinant pagal tai, kad jų restorane „Enoteca Pinchiorri“ lėkštė spagečių gali atsieiti ir 100 dolerių, visa vestuvių vakarienės kaina gali siekti kelias dešimtis tūkstančių dolerių. Pora taip pat svečius vaišino įspūdingu septynių aukštų tortu.

Jaunavedžių apranga

Kim ir Kanye susituokė vilkėdami pačiais geriausiais mados namų „Givenchy“ drabužiais. Kim puošėsi specialiai jai kurta dizainerio Riccardo Tisci aukštosios mados suknia, kurios vertė – apie 500 000 dolerių. Jos duktė North taip pat buvo aprengta specialiai jai kurtu „Givenchy“ apdaru, kuris puikiai derėjo prie mamos suknelės. Mergaitės suknelė tikrai buvo pigesnė nei mamos, tačiau vis tiek galėjo kainuoti kelias dešimtis tūkstančių.

Twitter nuotr./Nutekinta Kim Kardashian vestuvių nuotrauka
Twitter nuotr./Nutekinta Kim Kardashian vestuvių nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius