-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausios 2020 m. užsienio popkultūros akimirkos: balsuokite už įsimintiniausias

Toks jausmas, kad 2020-ieji tęsėsi tikrai ilgiau nei metus – mažiausiai du dešimtmečius. Nors didžiąją jų dalį norėtų pamiršti beveik visi, tose 366-iose dienose būta ir šviesių akimirkų. Taip, kino teatruose taip ir nepasirodė naujausi filmai apie Džeimsą Bondą ar Juodąją našlę, daugiausiai laiko praleidome namuose, tačiau populiarioji kultūra nestovėjo vietoje ir čia įvyko nemažai įvykių.
Įvykiai popkultūroje 2020-aisiais
Įvykiai popkultūroje 2020-aisiais / „Scanpix“ nuotr., „TikTok“ stop kadras / 15min montažas

Štai dėl gerų ir ne tokių džiugių priežasčių „New York Post“ išskirti įsimintiniausi 2020-aisiais užsienio populiariojoje kultūroje nutikę įvykiai.

Geriausias išsižadėjimas

Kovą oficialiai britų karališkąją šeimą paliko princas Harry ir Meghan Markle. Pora atsisakė ne tik aukšto rango karališkųjų titulų, bet ir galimybės savo asmeninio gyvenimo detales išvysti „Netflix“ hite „Karūna“ (ko negalima pasakyti apie Harry dėdę princą Edwardą VIII, karaliaus sosto atsisakiusį dar 1936-aisiais).

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Geriausias susitikimas

Vasarį „HBO Max“ pranešė apie ilgai lauktą serialo „Draugai“ aktorių susitikimą. Deja, jis taip ir neįvyko, bet suteikė bent kruopelytę vilties ir džiaugsmo. Gal kitąmet.

Blogiausia auditorijos susibūrimo uždarose erdvėse prognozė

Po kelių atidėliojimų Christopherio Nolano juosta „Tenet“ tapo pirmąja, kurios premjera įvyko po karantino atidarytuose kino teatruose. Deja, per premjerinį savaitgalį rugsėjį jis uždirbo vos 20 mln. dolerių.

Organizatorių nuotr./Filmo „Tenet“ akimirka
Organizatorių nuotr./Filmo „Tenet“ akimirka

Geriausias vandens panaudojimas

Cardi B ir Megan Thee Stallion į pasaulį paleido geriausią nešvankiausią akronimą nuo OPP (amerikiečių repo grupės „Naughty by Nature“ daina) laikų – hitą WAP. „Apple Music“ sakė, kad šio kūrinio žodžiai per metus perskaityti daugiausiai kartų. Neaišku, ar taip nutiko dėl to, nes žmonės nežinojo, ką reiškia WAP, ar dėl to, nes puikiai suprato jo reikšmę.

O kuo čia dėtas vanduo? Pažiūrėkite vaizdo klipą.

VIDEO: Cardi B - WAP feat. Megan Thee Stallion [Official Music Video]

Geriausia realybė realybės šou

Tik vienas reiškinys sugebėjo suvienyti ne tik Ameriką, bet ir pasaulį (išskyrus, žinoma, pandemiją ir JAV prezidento rinkimu) – 57-erių šviesiaplaukis, pistoletais mosikuojantis, homoseksualus kantri atlikėjas ir tigrų dresuotojas.

Ar pritariate teiginiui, kad „Netflix“ projektas „Tiger King“ ir jo herojus Joe Exotic – vienintelė tema, išskyrus koronavirusą, apie kurią ką nors pasakyti turėjo visi?

Geriausias proveržis

Vasario mėnesio „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje Pietų Korėjos kūrėjų filmas „Parazitas“ tapo pirmąja ne angliška kino juosta, tituluota geriausiu filmu.

Geriausias spanguolių sulčių panaudojimas

Rugsėjį Nathanas Apodaca savo automobiliu važiavo į darbą, kai netikėtai jis sugedo. Vyras nepasimetė. Atsistojęs ant riedlentės su spanguolių sulčių buteliu rankoje, jis nusifilmavo riedantis gatve ir žiopčiojantis pagal „Fleetwod Mac“ dainą „Dreams. Vaizdo įrašas "TikTok'e" tapo sensacija, įkvėpusia daugiau nei 100 tūkst. parodijų.

Sėkmė nusišypsojo ir pačiam N.Apodacai. Iki tol namelyje ant ratų gyvenęs vyras sulaukė didelės paramos – iš pradžių spanguolių sulčių gamintojai „Ocean View“ vyrui padovanojo naują automobilį ir povestuvinę kelionę jam bei žmonai, Na o visai neseniai vyras už suaukotus pinigus įsigijo namą.

Geriausias kerštas

Kovą 23 metams už grotų pasiųstas ne vieną moterį seksualiai išnaudojęs skandalingasis filmų prodiuseris Harvey Weinsteinas. Spalį jo advokatas kreipėsi į teismą teigdamas, kad jo kliento „tikimybė išgyventi kalėjime yra labai maža“. Ane?

Blogiausias skatologinis (pasišlykštėjimą keliantis) detektyvas

Lapkritį Johnny Deppas pralaimėjo bylą prieš britų laikraštį, pavadinusį jį „žmonmušiu“. Tačiau vienas visoje šioje istorijoje paminėtas aspektas taip ir neišaiškintas – kas išsituštino aktoriaus lovoje?

J.Deppas kaltino savo buvusią žmoną Amber Heard. Ji – šunį. „New York Post“ kaltina abu aktorius už tai, kad jie privertė skaitytojus visa tai įsivaizduoti.

Geriausias laiko išnaudojimas

Kas per karantiną žiūrėjo filmus ir serialus, dokumentikas apie baisiausius nusikaltėlius, Taylor Swift darbavosi įrašų studijoje. Liepą be jokio perspėjimo atlikėjos gerbėjus pasiekė naujas jos albumas „Folklore“. Jo parduota daugiau nei milijonas kopijų, o šį pasiekimą dainininkė atšventė taip pat netikėtai pristatydama dar vieną dainų rinkinį „Evermore“.

Geriausias „šviesų“ pasirodymas

The Weeknd daina „Blinding Lights“ „Spotify“ tapo populiariausiu metų kūriniu, perklausytu daugiau nei 1,6 mlrd. kartų. Kiek iš jų sudaro jūsų perklausos?

Liūdniausias atsisveikinimas

Filmo „Juodoji pantera“ žvaigždės Chadwicko Bosemano mirtis rugpjūtį sukrėtė visą pasaulį, nuo kurio aktorius slėpė kovojantis su gaubtinės žarnos vėžiu.

Kadras iš filmo/Chadwickas Bosemanas filme „Juodoji pantera“
Kadras iš filmo/Chadwickas Bosemanas filme „Juodoji pantera“

Geriausias stulpo panaudojimas

50-metė Jennifer Lopez drauge su atlikėja Shakira sudrebino sceną didžiausiame JAV sporto renginyje – „Super Bowl LIV“ amerikietiškojo futbolo varžybose. Per pertrauką moterys pasileido plaukus ir užkūrė tikrą pirtį, pasitelkiant šokius aplink stulpą, užpakaliuko kraipymą ir pilvo šokių motyvus.

Kad kaito ir šou per televizorių ekranus stebėjusių kraujas įrodo nusiskundimų pasirodymu kiekis. „New York Post“ rašo, kad sulaukta daugiau nei 1300 pasipiktinusių žiūrovų laiškų.

VIDEO: Shakira ir J.Lo pasirorymas pertraukos metu

TAIP PAT SKAITYKITE: Tarp daugiausiai šiemet uždirbusių įžymybių – sportininkai, aktoriai, bet niekas neprilygo Kylie Jenner

Didžiausi įžymybių gerbėjai – jų vaikai ir giminaičiai: kartu dalyvauja „TikTok'o“ iššūkiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius