-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švedijos prokurorai siekia pratęsti areštą JAV reperiui, sulaikytam po muštynių

Švedijos prokuratūra siekia, kad JAV reperiui ASAP Rocky būtų dar savaitei pratęstas ikiteisminis areštas, kad policija spėtų užbaigti tyrimą dėl birželio 30 dieną Stokholmo centre kilusių gatvės muštynių.
ASAP Rocky
ASAP Rocky / Vida Press nuotr.

Prokuroras Danielis Sunesonas paprašė Stokholmo apygardos teismo pratęsti areštą atlikėjui, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas, iki liepos 25 dienos. Teisėjai turėtų priimti atitinkamą sprendimą vėliau penktadienį.

„Scanpix“ nuotr./ASAP Rocky
„Scanpix“ nuotr./ASAP Rocky

D.Sunesonas pareiškė, kad policija „intensyviai bendradarbiauja“ su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais, bet atsisakė pateikti išsamesnės informacijos, kol vykdomas tyrimas.

Liepos 5 dieną šalies teisėsauga nurodė dviem savaitėms sulaikyti R.Mayersą, atvykusį į Švediją pasirodyti per vieną muzikos festivalį, taip pat jo asmens sargybinius. Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip ASAP Rocky brutaliai parbloškia ant žemės žmogų. Atlikėjo advokatas pareiškė, kad jo klientas gynėsi.

„Scanpix“ nuotr./ASAP Rocky su Bella Hadid
„Scanpix“ nuotr./ASAP Rocky su Bella Hadid

Palaikymą pripažinimą pelniusiam artistui po jo arešto išreiškė daug įžymybių, tokių kaip Justinas Bieberis ir Shawnas Mendesas.

Nuskambėjus žiniai apie jo sulaikymą susiformavo interneto judėjimas #JusticeForRocky, pradėjęs reikalauti, kad atlikėjas būtų paleistas. Atitinkamą peticiją pasirašė jau pusė milijono žmonių.

Vida Press nuotr./Justinas Bieberis
Vida Press nuotr./Justinas Bieberis

Tuo metu Adriano Espaillatas, Niujorke išrinktas Atstovų Rūmų demokratas, deda pastangas, kad būtų paleistas Niujorko Harlemo rajone gimęs reperis.

"Visi nusipelnę, kad su jais būtų elgiamasi vienodai, o ASAP Rocky teisės ir toliau pažeidžiamos. Tai nėra teisingas procesas", – naujienų agentūrai AP ankščiau išsiųstame pareiškime pabrėžė kongresmenas.

A.Espaillatas pridūrė, jog palaiko ryšius su JAV Valstybės departamentu ir JAV ambasada Švedijoje, taip pat paragino "visus išreikšti jam palaikymą ir padėti mums užsitikrinti teisingumą Rocky".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius