-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando „tverko“ žvaigždė sutiko šokti kukliau, kai sulaukė šalies premjero kritikos

Jaunutei Tailando muzikos žvaigždei, kurios geidulingo užpakalio kratymo, vadinamojo „tverko“, judesiai papiktino šalies karinį valdytoją, teks iš „devinto lygio“ leistis į „trečią“.
Tailando dainininkė Lamyai Haithongkham
Tailando dainininkė Lamyai Haithongkham / Video kadrai
Temos: 1 Tailandas

Dainininkė Lamyai Haithongkham, garsėjanti savo „devynių lygių“ tverku, taip judina klubus, kad nesunkiai galėtų nušluostyti nosį Miley Cyrus – savo tėvynėje ji dėl to tapo sensacija.

Tačiau dėl šalies karinio lyderio kritikos ši 18-metė sutiko nuo šiol šokti kukliau.

„Kalbėdamasis su draugais juokauju, kad turėsime jos „tverkus“ sumažinti nuo devynių iki trijų“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė dainininkės vadybininkas Prachakai Naowaratas.

„Taip, premjerui paminėjus jos vardą, sušvelninsime jos šokio judesius ir aprangą“, – sakė jis.

Lamyai judesiai scenoje ir itin kuklaus dydžio drabužėliai pelnė jai minias gerbėjų. Jos pasirodymų klipai internete pastarąjį pusmetį buvo peržiūrėti daugiau kaip 240 mln. kartų.

VIDEO: ลำไย ไหทองคำ ถึงกับทำท่านี้เมื่อเธอดื่ม Ready เข้าไป@งานกระทิงแดงบางกระดี่ 1.5.2017

Tačiau vienam vyrui tai nedaro įspūdžio: Tailando chuntos lyderiui Prayutui Chan-O-Chai.

Mažiau nei per savaitę Prayutas Chan-O-Cha spaudai apie Lamyai šokio judesius užsiminė tris kartus. Jis griežtai kritikavo dainininkės aprangą ir užsiminė, kad dėl tokio nešvankybių skatinimo kalti užsieniečiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prayutas Chan-O-Cha
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prayutas Chan-O-Cha

„Vien todėl, kad tai daro užsieniečiai, nereiškia, kad turime daryti ir mes“, – penktadienį žurnalistams sakė Prayutas Chan-O-Cha.

„Tai, kaip ji šoka – ji jau tuoj parodys visas savo genitalijas. Nenoriu apie tai kalbėti, žmonės sakys, kad aš išprotėjęs. Bet noriu, kad visi padėtų išspręsti šią problemą“, – sakė jis.

Apie Lamyai šokio judesius jis taip pat kalbėjo pirmadienį ir antradienį, nors atrodė apramintas žinios, kad jaunoji žvaigždė ateityje bus kuklesnė.

Kontrastų kraštas

Kalbant apie seksualumą Tailandas yra kontrastų kraštas. Dėl savo tolerantiško požiūrio šalis virto viena pagrindinių pasaulio vietų, į kurias vykstama linksmintis, ir sekso turizmo centru.

Tačiau visuomenėje vis dar giliai įsišaknijęs socialinis konservatyvumas, kurstomas dalies žmonių nuogąstavimų, kad įtaka iš išorės pakirto šalies moralę.

Antradienį vyriausybės atstovas teisino chuntos lyderio pabarimus ir sakė, kad dainininkės šokio stilius kaltas dėl tokių nusikaltimų kaip „išžaginimai, nužudymai ir prostitucija“.

„Jei nebandysime užkirsti kelio provokuojamiems ir nepadoriems aktams, šios problemos niekada nesibaigs“, – sakė Sunsernas Kaewkumnerdas.

VIDEO: ยอมๆ สายย่อ ม่วนๆๆ คันหู โชว์อีก แซ่บๆ ลำไย ไหทองคำ สนุกหลาย!! โชว์ Mini Show ช่อง จี 1 (1)

Lamyai repertuarą sudaro daugiausiai į „tajų „kantri muzikos“ (luk thung) stiliaus dainos, kuriose persipina tradiciniai tekstai apie meilę ir skurdą bei akį traukiantys judesiai ir kostiumai.

„Nemanau, kad jos šokio judesiai yra nepriimtini tajams, jeigu žmonės galvoja, kad tai – pramoga“, – sakė vadybininkas Prachakai Naowaratas. Jis pridūrė, kad Michaelas Jacksonas ir Pietų Korėjos popmuzikos sensacija Psy taip pat garsėjo klubų judesiais.

Prieš trejus metus užėmęs valdžią, Prayutas Chan-O-Cha pagarsėjo spontaniškomis tiradomis, dažnai skirtomis moterų aprangai ar elgesiui.

2014 metų pabaigoje šalyje buvo nužudyti du keliautojai britai; viena aukų prieš nužudymą buvo išžaginta. Prayutas Chan-O-Cha tada užsiminė, kad gražios užsienietės turėtų vengti dėvėti bikinius, bet vėliau dėl šių komentarų atsiprašė.

Anksčiau jis taip pat yra sakęs, kad lyčių lygybė „sugadins“ visuomenę, o moteris, kurios rodo daug nuogo kūno, lygino su neįvyniotais saldainiais.

VIDEO: เพลง คันหู - ลำไย ไหทองคำ 20170531 Lamyai Haitongkham - Khanfu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius