Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiesto: „Šėlstanti minia – tai toks malonumas!“

Palangos paplūdimį liepos 8-ąją užims dar neregėta minia – čia vyks pirmąsyk rengiamas „Labas festas“, kurio garsiausias svečias – daugiau kaip dvejus metus Lietuvoje nesilankęs didžėjus ir prodiuseris Tiesto. Visą dieną truksiančias linksmybes jis vainikuos trankiais šokiais iki paryčių. Šis 42-ejų olando pasirodymas – vienintelis Baltijos šalyse šią vasarą, manoma, kad jį aplankys per 15 tūkst. žmonių.
Tiesto
Tiesto / „Baltic–concert“ nuotr.

Ypač laukiantiems Tiesto viešnagės – interviu su visame pasaulyje žinomu olandu. Jis „15min“ papasakojo apie neblėstančią meilę muzikai ir tikrą priklausomybę nuo vakarėlių, kuriuose publika iš širdies mėgaujasi jo grojimu.

– Šįsyk Lietuvoje grosite Palangoje, paplūdimyje. Kuo jums patraukli tokia vieta?

– Paplūdimyje groti bus smagu, nes tai labai atvira vieta, joje pakanka vietos, kad šou išvystų daugybė žmonių. Tačiau mano pasirodymai nuo vietos nepriklauso – jie priklauso nuo minios. Klausytojų energija neleidžia man sustoti ir teikia didelį džiaugsmą, o tada aš noriu publikai groti geriau ir ilgiau. Tai uždaras ratas – mes vieni kitus „maitiname“.

– Kokia buvo pati netikėčiausia vieta, kurioje esate grojęs?

– Groti per olimpiados atidarymą buvo išties beprotiška. (Tiesto – vienintelis didžėjus pasaulyje, grojęs per olimpinių žaidynių atidarymą, tai įvyko 2004-aisiais Atėnuose, – red.)

– Kaip randate energijos šėlti už pulto visą naktį?

– Mano atsakymas – gerbėjai! Jie yra priežastis, dėl kurios groju, o kuo smarkiau jie linksminasi, tuo labiau man norisi groti.

Esu tvirtai įsitikinęs, kad šokių muzika išliks ir toliau darys įtaką vyraujančiai populiariajai muzikai. Lygiai taip pat kaip tai daro rokas ar hiphopas jau metų metus.– Ką jaučiate grodamas ir matydamas tūkstančius žmonių, klausančių jūsų muzikos ir einančių dėl jos iš proto?

– Tai toks jaudulys ir malonumas! Nėra jokio kito jausmo, kurį galėčiau palyginti su šiuo. Jaučiuosi pagerbtas, kad į mano šou ateina tiek daug žmonių.

– Kartais mūsų tėvai, seneliai, sunkiai supranta muziką, kurios klausomės. Kaip manote, ko klausysis mūsų vaikai ir anūkai, kokia ta ateities muzika?

– Muzikos žanrai kinta cikliškai, tačiau šokių muzika per pastaruosius keletą metų visame pasaulyje įgijo tiesiog sprogstamą galią. Esu tvirtai įsitikinęs, kad šokių muzika išliks ir toliau darys įtaką vyraujančiai populiariajai muzikai. Lygiai taip pat kaip tai daro rokas ar hiphopas jau metų metus.

– Kokia kita meno rūšis be muzikos jus labiausiai įkvepia?

– Teatras, kinas, literatūra... Visi jie turi man įtakos. Aš stengiuosi tuos dalykus, kurie mane paliečia emociškai, perkelti į savo kūrybą.

– O iš kur sužinote dienos naujienas – skaitote laikraščius, naršote internete?

– Viską sužinau iš „Twitter“ tinklo!

– Esate bendradarbiavęs su daugybe kitų atlikėjų ir muzikos kūrėjų. Kuris bendras projektas įsiminė labiausiai?

– Esu dirbęs su daugybe nuostabių žmonių, man patinka, kai studijoje galiu dirbti su kitais muzikos žmonėmis. Neseniai dirbau su didžėjumi „Angger Dimas“ kurdamas mūsų projekto „Boys Will Be Boys“ naujų įrašų ir buvo neįtikėtinai puiku!

– Kodėl jus domina labdaringa veikla? Ar manote, kad garsenybės yra filantropai dėl mados ar jiems nuoširdžiai rūpi kenčiantys žmonės?

– Manau, mūsų pareiga, kai tik turime progą, kažką grąžinti savo gerbėjams ar tiems, kuriems pasisekė mažiau. Dirbu su organizacija „Dance4Life“ (liet. „Šokis dėl gyvybės“, į jos veiklą taip pat įsitraukęs „Faithless“ narys Maxi Jazz, – red.), ji iš visų jėgų stengiasi pasiekti jaunus žmones ir paskatinti juos kovoti su AIDS ir ŽIV. Būdami garsūs mes gauname tiek daug puikių dalykų, jog esu įsitikinęs, kad privalome dalytis su tais, kuriems reikia pagalbos.

– Nors jums 42-eji, atrodote jaunesnis. Kaip pavyksta išsaugoti jauną išvaizdą?

– Sveikai maitinuosi ir daug sportuoju.

– Ką veiktumėte, jei nebūtumėte prodiuseris ir didžėjus?

– Taip stipriai myliu muziką, jog manau, kad mano darbas vistiek būtų su ja susijęs. Dirbčiau įrašų kompanijoje, studijoje ar radijo stotyje. Mano aistra muzikai tikrai neleistų man nuo jos laikytis atokiau.

„Labas festas“ su Tiesto įvyks liepos 8-ąją Palangos paplūdimyje (prie centrinės gelbėjimo stoties). Renginio pradžia 12 val., nuo 12 iki 19 val. lankytojams bus siūlomos įvairios saulės ir paplūdimio pramogos. Bilietų kaina nuo 40 Lt. Daugiau informacijos www.festas.lt

Tiesto – „Elements of Life“:

VIDEO: Tiesto – Elements of Life

Tiesto – „Adagio For Strings“:

VIDEO: Tiesto – Adagio for Strings

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius